Ivo Melchers Ivo Melchers
28/03/2023 07:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2023 07:13

Bitcoin beurs Binance aangeklaagd door Amerikaanse toezichthouder

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin beurs Binance aangeklaagd door Amerikaanse toezichthouder

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, CEO Changpeng Zhao (CZ) en COO Samuel Lim zijn door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aangeklaagd vanwege het schenden van de regels voor de handel in derivaten in de Verenigde Staten.

Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Grootste crypto beurs ter wereld aangeklaagd

De Amerikaanse toezichthouder beweert in de aanklacht dat Zhao en zijn bedrijf de handels- en derivatenregels hebben overtreden. Sinds 2021 loopt er al een onderzoek vanuit de CFTC richting de in 2017 opgerichte cryptobeurs. In februari van dit jaar erkende de beurs dat het waarschijnlijk te maken zou krijgen met regelgevende maatregelen in de Verenigde Staten en om die reden werkte het dan ook al samen met toezichthouders.

De aanklacht beweert dat Binance sinds ten minste juli 2019 een faciliteit heeft voor het verhandelen van derivaten van digitale activa in de Verenigde Staten. Daardoor konden Amerikanen futures, swaps en opties verhandelen met onder andere bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC). De beurs zou zelfs pogingen hebben gedaan om dominanter te worden in de VS, ondanks dat Amerikaanse klanten werden geblokkeerd.

De CFTC beweert dat het bedrijf, onder leiding van CZ, zijn werknemers had opgedragen hun locaties te vervalsen door het gebruik van virtuele privénetwerken. De onwil van Binance om deze locaties bekend te maken zou een weerspiegeling zijn van pogingen vanuit de beurs om regulering te omzeilen. Binance zou zich daarnaast niet gehouden hebben aan wetten die bedoeld zijn om witwassen en terrorismefinanciering op te sporen en tevens te voorkomen.

Binance zou ook met een totaal van 300 accounts op zijn eigen platform hebben gehandeld, die allemaal direct of indirect eigendom waren van CZ.

De CFTC probeert Binance te dwingen om alle onrechtmatig verkregen winsten terug te betalen die voortkomen uit het wangedrag waarvan het wordt beschuldigd. Ook moet Binance als het aan de CFTC ligt boetes betalen en handelsverboden accepteren. Bovendien zou de mogelijkheid om zich te registeren in de VS verboden moeten worden als het aan de CFTC ligt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie