Ivo Melchers Ivo Melchers
28/03/2023 07:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2023 07:13

Bitcoin beurs Binance aangeklaagd door Amerikaanse toezichthouder

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin beurs Binance aangeklaagd door Amerikaanse toezichthouder

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, CEO Changpeng Zhao (CZ) en COO Samuel Lim zijn door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aangeklaagd vanwege het schenden van de regels voor de handel in derivaten in de Verenigde Staten.

Grote investeerder zet aandelen van eigen bitcoin ETF in de verkoop
Grote investeerder zet aandelen van eigen bitcoin ETF in de verkoop

Grootste crypto beurs ter wereld aangeklaagd

De Amerikaanse toezichthouder beweert in de aanklacht dat Zhao en zijn bedrijf de handels- en derivatenregels hebben overtreden. Sinds 2021 loopt er al een onderzoek vanuit de CFTC richting de in 2017 opgerichte cryptobeurs. In februari van dit jaar erkende de beurs dat het waarschijnlijk te maken zou krijgen met regelgevende maatregelen in de Verenigde Staten en om die reden werkte het dan ook al samen met toezichthouders.

De aanklacht beweert dat Binance sinds ten minste juli 2019 een faciliteit heeft voor het verhandelen van derivaten van digitale activa in de Verenigde Staten. Daardoor konden Amerikanen futures, swaps en opties verhandelen met onder andere bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC). De beurs zou zelfs pogingen hebben gedaan om dominanter te worden in de VS, ondanks dat Amerikaanse klanten werden geblokkeerd.

De CFTC beweert dat het bedrijf, onder leiding van CZ, zijn werknemers had opgedragen hun locaties te vervalsen door het gebruik van virtuele privénetwerken. De onwil van Binance om deze locaties bekend te maken zou een weerspiegeling zijn van pogingen vanuit de beurs om regulering te omzeilen. Binance zou zich daarnaast niet gehouden hebben aan wetten die bedoeld zijn om witwassen en terrorismefinanciering op te sporen en tevens te voorkomen.

Binance zou ook met een totaal van 300 accounts op zijn eigen platform hebben gehandeld, die allemaal direct of indirect eigendom waren van CZ.

De CFTC probeert Binance te dwingen om alle onrechtmatig verkregen winsten terug te betalen die voortkomen uit het wangedrag waarvan het wordt beschuldigd. Ook moet Binance als het aan de CFTC ligt boetes betalen en handelsverboden accepteren. Bovendien zou de mogelijkheid om zich te registeren in de VS verboden moeten worden als het aan de CFTC ligt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie