Kevin Schijven Kevin Schijven
07/04/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2021 14:44

Bitcoin beurs Coinbase behaalt recordomzet in eerste kwartaal met indrukwekkende cijfers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin beurs Coinbase behaalt recordomzet in eerste kwartaal met indrukwekkende cijfers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, stapt binnenkort naar de beurs en heeft zojuist zeer indrukwekkende kwartaalcijfers gerapporteerd.

De enorme bitcoin (BTC) beurs meldt op 6 april dat het bedrijf een recordomzet van maar liefst $1,8 miljard heeft bereikt in het eerste kwartaal van 2021.

In vergelijking behaalde Coinbase in hetzelfde kwartaal vorig jaar maar een omzet van $190 miljoen. Dat komt natuurlijk omdat vorig jaar maart het coronavirus uitbrak in het Westen en die zorgde voor een enorme klap op alle financiële markten.

Dit jaar zijn de koersen van bitcoin en andere cryptocurrencies als ethereum (ETH) juist enorm hard gestegen. Coinbase verkocht dit jaar ook enorme hoeveelheden crypto aan institutionele investeerders via zijn over-the-counter (OTC) handelsafdeling.

Verder meldt Coinbase dat het een geschatte nettowinst tussen de $730 miljoen en $800 miljoen bereikt heeft. Ook heeft cryptobeurs een handelsvolume van $335 miljard bereikt en is de hoeveelheid aan assets op het platform gestegen van $90 miljard naar $233 miljard.

Daarnaast zijn het aantal actieve maandelijkse gebruikers gestegen met 1,3 miljoen naar 6,1 miljoen. Het handelsplatform heeft nu maar liefst 56 miljoen geverifieerde gebruikers. Het persbericht meldt dat het bedrijf van plan is om tussen de $1,3 miljard en $1,6 miljard uit te geven in 2021 aan ontwikkelingskosten en administratieve kosten.

Sam Bankman-Fried, CEO van Alameda en FTX, feliciteert Coinbase voor de indrukwekkende cijfers en het zetten van een “geweldig precedent voor crypto.” Ter vergelijking plaatste hij de cijfers van zijn eigen FTX beurs:

Coinbase wordt op 14 april genoteerd op de Nasdaq beurs. De verwachting is dat de aandelen $300 tot $375 waard zullen zijn, voor een totale waardering richting de $100 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie