Timo Bult Timo Bult
26/04/2019 06:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2019 06:53

Bitcoin (BTC) krijgt flinke klap te verduren na aanklacht tegen Bitfinex en Tether (USDT)

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitcoin_BTC_krijgt_flinke_klap_te_verduren_na_aanklacht_tegen_bitfinex_en_tether_USDT

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency exchange Bitfinex is in grote problemen terechtgekomen. Het zou namelijk ruim $850 miljoen uit de reserves van de stablecoin tether hebben gehaald. Dit blijkt uit een persverklaring die op 25 april door de procureur-generaal van New York, Letita James, werd gepubliceerd.
Volgens James verloor Bitfinex $850 miljoen waarna het hetzelfde bedrag bij tether vandaan haalde om het verlies te verbergen. Tether en Bitfinex vallen beiden onder hetzelfde moederbedrijf, iFinex. In de persverklaring schrijft James:

Ons onderzoek heeft vastgesteld dat de exploitanten van het handelsplatform ‘Bitfinex’, die ook de virtuele valuta van de ’tether’ beheren, het schijnbare verlies van $850 miljoen dollar hebben verborgen met behulp van klant- en bedrijfsfondsen,

Bitfinex schrijft in een verklaring echter dat de $850 miljoen niet verloren is gegaan, zoals de procureur-generaal stelt. De $850 miljoen aan crypto zou namelijk “in beslag genomen zijn”, aldus Bitfinex in zijn verklaring:

We zijn al langere tijd actief bezig om die fondsen vrij te krijgen. Helaas lijkt het kantoor van de procureur-generaal van New York erop gericht om die inspanningen ten koste van onze klanten te ondermijnen.

Door het nieuws verloor tether de 1:1 koppeling met de dollar, waarschijnlijk doordat veel traders nu de overstap maken naar andere stablecoins zoals GUSD en USDC, die kleine winsten wisten te boeken als gevolg van de toegenomen vraag. Op het dieptepunt was Tether $0,98 waard, maar is sindsdien weer teruggekrabbeld naar een waarde van bijna $1.
Tether was overigens niet de enige cryptocurrency die onderuit ging als gevolg van het nieuws. Bitcoin (BTC) verloor bijna $500 in waarde nadat het nieuws bekend werd gemaakt. Ook BTC wist de afgelopen uren echter weer wat op te krabbelen en is op het moment van schrijven $5.359 waard op Bitfinex. Volgens de analist Financial Survivalism kan bitcoin echter nog veel verder terugzakken.
Volgens hem geven de indicatoren vrijwel identieke waardes aan als voor de sterke daling in december vorig jaar, maar dan precies omgekeerd. Op basis van onder andere de Relative Strength Index (RSI) verwacht hij dat bitcoin naar de $1.000 kan zakken om vervolgens een enorme prijsrally door te maken.


In latere tweets verduidelijkt hij dat als de koers onder de $4.600 terechtkomt, de positieve bewegingen van de afgelopen dagen waarschijnlijk een bulltrap was. Daarnaast zou de recente golden cross ongeldig zijn zodra de koers weer onder de $4.700 duikt.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie