Timo Bult Timo Bult
23/07/2023 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2023 13:11

Bitcoin exchange Binance lijdt miljoenenverlies en legt uit waarom

Nieuws
Binance in vrije val: Marktaandeel crypto beurs keldert snel

Foto: Emre Akkoyun / Shutterstock.com

De Franse tak van crypto exchange Binance heeft afgelopen vrijdag de financiële resultaten van het afgelopen jaar bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de exchange in 2022, 4 miljoen euro verlies heeft geleden. Daarnaast wordt uit de documenten duidelijk hoeveel crypto het in bezit heeft.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Miljoenen verlies voor bitcoin exchange Binance

Volgens Franse wet- en regelgeving moeten crypto-platformen elk jaar hun financiële resultaten publiceren. De recent gepubliceerde documenten laten de financiële situatie van Binance zien in de periode van 8 november 2021 tot en met 31 december 2022.

Wat opvalt uit de resultaten is dat Binance, een exchange zoals Bitvavo, in Frankrijk 4 miljoen euro verlies heeft geleden in deze periode. Alhoewel dit een negatief resultaat is, verduidelijkt Binance in een verklaring:

“Binance France ontving pas inkomsten nadat het gebruikers kon bedienen na ontvangst van wettelijke goedkeuring van de [Franse toezichthouder] AMF, ongeveer halverwege 2022. Ondertussen maakte Binance France vanaf november 2021 bedrijfskosten”

Kortom, de exchange wist pas halverwege 2022 inkomsten te genereren, maar maakte ondertussen wel kosten. Hiermee was het uiteindelijke financiële resultaat negatief.

1 miljard euro aan crypto van klanten

In de documenten publiceerde de exchange ook hoeveel crypto van klanten het onder beheer heeft. Binance heeft 1 miljard euro aan crypto van Franse klanten onder beheer.

Om welke crypto het precies gaat wordt niet verduidelijkt. Maar het is aannemelijk dat het in ieder geval om bitcoin (BTC) en andere door Binance ondersteunde crypto gaat.

Verder heeft de Franse tak van het bedrijf zelf 7 miljoen USDT in bezit.

Wat verder duidelijk wordt uit de documenten is dat Binance France het overgrote deel van de inkomsten uit handelskosten haalt. Al met al verwacht Binance dat het in 2023 weer winst zal boeken in het land .

Niet alleen in Frankrijk had Binance het dus moeilijk door de steeds strenger wordende crypto-regelgeving. Ook in Nederland stuitte het op een muur. Die muur bleek uiteindelijk té hoog. De gele reus werd hierdoor gedwongen zijn deuren voor Nederlanders te sluiten.

Nederlanders hebben nog tot 17 augustus de tijd om hun crypto van Binance te halen. De exchange gaf hiervoor onlangs een belangrijke waarschuwing.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement