Timo Bult Timo Bult
24/03/2021 07:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2021 07:13

Bitcoins (BTC) ter waarde van bijna $1 miljard stromen weg bij Coinbase, exchange reserves nemen verder af

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoins (BTC) ter waarde van bijna een miljard stromen weg bij Coinbase, exchange reserves nemen verder af

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gister stroomde er opeens een enorme hoeveelheid aan bitcoin (BTC) weg bij cryptocurrency exchange Coinbase. Door de uitstroom is de bitcoin reserve van exchanges tot een nieuw dieptepunt gezakt. Wat betekent dit en is dit positief of negatief voor de prijs van bitcoin?

Uit data van blockchain analysebedrijf Cryptoquant blijkt dat gisteren in een paar uur tijd maar liefst 14.608 bitcoins wegstroomden bij Coinbase. Deze bitcoins hadden bij elkaar een waarde van meer dan $800 miljoen! Het is ongewoon dat er opeens zoveel bitcoins wegstromen bij een exchange. Een piek is dan ook duidelijk op de grafiek te zien.

“Na de uitstroom van $804 miljoen (14.608 BTC) van Coinbase een paar uur geleden, heeft het totale aantal #Bitcoin op beurzen een nieuw dieptepunt bereikt”

Op de linker grafiek is de toename van bitcoin opnames te zien. Op de rechter grafiek wordt met de blauwe lijn de reserve van exchange weergegeven. De enorme opname van bitcoins heeft er nu dus voor gezorgd dat het aantal bitcoins dat exchanges in hun reserves hebben zitten tot een nieuw dieptepunt is gezakt.

De kans is aannemelijk dat het om een grote investeerder gaat die de bitcoins van Coinbase naar een veilige opslag stuurt. Dit zou een positief signaal zijn gezien de omvang van de investering. Ook kan het om een interne verschuiving van tegoeden gaan. In dat geval zou het dus Coinbase zelf zijn geweest die de BTC verplaatste. Wel zou dit betekenen dat de exchange het naar een wallet stuurde die onbekend is bij Cryptoquant.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie