Rico Engelbarts
01/06/2018 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2018 15:29

Bittrex list USD trading pairs na strikken bankpartner

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Bittrex zal USD trading pairs aanbieden aan klanten in geselecteerde staten, nu het een bankpartner gevonden heeft, meldde het bedrijf donderdag.
Bloomberg meldt dat de in Seattle gevestigde exchange een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend met de in New York gevestigde financiële instelling Signature Bank, die Bittrex in staat zal stellen te beginnen met het accepteren van USD-stortingen en cryptocurrencies te listen om rechtstreeks tegen de dollar te verhandelen.
Sinds de oprichting in 2013 heeft Bittrex gediend als een “crypto-naar-crypto”-exchange, waardoor handel tussen verschillende cryptocurrencies mogelijk is, maar handel tussen cryptocurrencies en fiat-currencies niet. Het platform heeft USDT gelist, een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde “stablecoin” die is gemaakt door de blockchain-startup Tether, maar deze token kan momenteel niet op betrouwbare wijze ingewisseld worden voor fysieke bankbiljetten.
Bittrex is momenteel de 18e grootste exchange ter wereld, met een dagelijks volume van ongeveer $100 miljoen. Dit zal waarschijnlijk toenemen, nu de exchange tot de kleine groep platforms die crypto-fiat-handel ondersteunt behoort. Bill Shihara, CEO van Bittrex zei het volgende bij de publicatie:

Het is een lange weg geweest. Het gaat er niet alleen om dat banken Bittrex kunnen vertrouwen. Het gaat er ook om dat banken crypto in het algemeen kunnen vertrouwen. En ik denk dat dit echt laat zien dat crypto goed bezig is als het om mainstream acceptatie gaat.

Het vinden van een bankpartner is lang een struikelblok geweest voor cryptocurrency-exchanges, aangezien de meeste instellingen terughoudend zijn om bedrijven te dienen die zich in een industrie bevinden die vaak (misschien ten onrechte) wordt beschouwd als een veilige haven voor witwaspraktijken en andere ongeoorloofde activiteiten.
Van Bitfinex wordt gezegd dat het haar fiat-naar-crypto trading pairs overeind houdt door een reeks van rekeningen van derde partijen te gebruiken, nadat Wells Fargo vorig jaar de samenwerkingsovereenkomst had verbroken, hoewel de firma naar verluidt een permanente oplossing vond in Noble Bank, gevestigd in Puerto Rico.
Zelfs Coinbase, een van de meest gerespecteerde namen in de branche, is grotendeels gedwongen te vertrouwen op kleinere banken die bereid zijn een risico te nemen voor bedrijven in de ontluikende maar bloeiende sector. Het bedrijf haalde eerder dit jaar het nieuws toen haar Britse dochteronderneming een overeenkomst sloot met Barclays.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie