Timo Bult Timo Bult
14/03/2022 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2022 10:55

Bitvavo en de KNVB sluiten meerjarige sponsordeal

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo_KNVB_sponsor

Foto: Bitvavo

Crypto en voetbal zijn steeds meer met elkaar verweven nu er steeds meer samenwerkingen tussen de crypto- en voetbalwereld ontstaan. En dat lijstje wordt steeds langer, met dit keer een oranje tintje! De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is namelijk de samenwerking aangegaan met de KNVB.

Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst

Bitvavo voegt zich naast ING, Nike en meer

De samenwerking tussen Bitvavo en de KNVB werd vandaag aangekondigd en zal tot tenminste 2024 duren. De crypto exchange neemt hiermee de zesde toppositie in binnen de sponsorstrategie van de Nederlandse voetbalbond. Naast Bitvavo zijn ook Nike, ING, Albert Heijn, KPN en Nederlandse Loterij partners van de KNVB.

Bitvavo valt natuurlijk op in dit rijtje als cryptobeurs. Het is duidelijk dat de adoptie van crypto steeds verder groeit en dat de industrie tevens steeds zichtbaarder wordt, ook in traditionele sectoren. Het doel van Bitvavo is het nog zichtbaarder maken van crypto voor Nederlanders. Mark Nuvelstijn, de CEO van het bedrijf, zegt over de samenwerking:

“De markt van digitale valuta groeit enorm. Steeds meer mensen kiezen er voor om digitale valuta onderdeel te laten zijn van hun beleggingsportefeuille. Door dit partnerschap maken we Nederland verder bekend met het veilig handelen in digitale valuta. We willen de KNVB en de miljoenen voetballiefhebbers in Nederland helpen de kansen te benutten in de nieuwe digitale economie. Deze samenwerking vergroot onze zichtbaarheid als marktleider in Nederland en past in onze ambitie om het grootste platform te worden van Europa. We zijn trots op het partnerschap met de KNVB en dragen graag bij aan het succes en de innovatiekracht van het Nederlandse voetbal in deze digitale wereld.”

‘Bitvavo is krachtig en betrouwbaar’

De KNVB noemt de exchange een “krachtig en betrouwbaar A-merk” dat de bond kan ondersteunen met innovatieve technologieën, aldus Directeur Commercie van de KNVB. Dat hij dit zegt is niet verrassend; ruim 1,6 miljoen Nederlanders bezitten crypto, 1 miljoen daarvan kochten hun cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) bij Bitvavo.

Meer lezen over Bitvavo? Lees hier de Crypto Insiders Bitvavo review!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie