Rico Engelbarts
22/09/2018 08:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2018 08:23

Brazilië's grootste investeringsfirma XP Investimentos lanceert cryptocurrency exchange

Nieuws
brazilies_grootste_investeringsfirma_XP_investimentos_lanceert_cryptocurrency_exchange

XP Investimentos, de grootste investeringsfirma in Brazilië en onderdeel van de XP Group, heeft aangekondigd dat het bedrijf deze week een nieuwe cryptocurrency-exchange gaat lanceren.
CEO Guilherme Benchimol kondigde de lancering aan tijdens een evenement in Sao Paulo, het financiële centrum van Brazilië. Toch bekent de CEO dat hij deze beslissing, om zich te wagen aan cryptocurrencies, heeft gemaakt omdat hij zich ertoe gedwongen voelt deze koers te varen, niet omdat hij dit wil.

Ik moet bekennen, dit is een thema dat ik liever niet had zien willen bestaan, maar het is er toch. We voelden ons verplicht om deze markt te betreden.

Aldus Benchimol. De nieuwe exchange, genaamd de XDEX, zal worden afgezonderd van de rest van de handelsactiviteiten van XP en zal opereren onder leiding van Thiago Maffra. Er zullen ongeveer 40 werknemers aan de slag gaan en de exchange zal Bitcoin en Ethereum accepteren voor handel.
De ontwikkeling komt nadat de Braziliaanse Centrale Bank deze week besloten heeft regelgeving op te zetten die het mogelijk maakt om in crypto in het buitenland te investeren. In het verleden heeft de directeur van de Braziliaanse Centrale Bank, Ilan Goldfajn, cryptocurrency vergeleken met Ponzifraude en een bubbel.
Benchimol geeft verder nog aan dat XP ernaar streeft om 1 biljoen Braziliaanse Real ($245 miljard) in bewaring te hebben tegen 2020. Dat zou vier maal zoveel zijn als zij tegen het eind van dit jaar verwachten. XP is de laatste jaren snel gegroeid door een online investeringsplatform te zijn voor de Braziliaanse middenklasse.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie