Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Brazilië’s grootste investeringsfirma XP Investimentos lanceert cryptocurrency exchange

XP Investimentos, de grootste investeringsfirma in Brazilië en onderdeel van de XP Group, heeft aangekondigd dat het bedrijf deze week een nieuwe cryptocurrency-exchange gaat lanceren.

CEO Guilherme Benchimol kondigde de lancering aan tijdens een evenement in Sao Paulo, het financiële centrum van Brazilië. Toch bekent de CEO dat hij deze beslissing, om zich te wagen aan cryptocurrencies, heeft gemaakt omdat hij zich ertoe gedwongen voelt deze koers te varen, niet omdat hij dit wil.

Ik moet bekennen, dit is een thema dat ik liever niet had zien willen bestaan, maar het is er toch. We voelden ons verplicht om deze markt te betreden.

- Advertentie -

Aldus Benchimol. De nieuwe exchange, genaamd de XDEX, zal worden afgezonderd van de rest van de handelsactiviteiten van XP en zal opereren onder leiding van Thiago Maffra. Er zullen ongeveer 40 werknemers aan de slag gaan en de exchange zal Bitcoin en Ethereum accepteren voor handel.

De ontwikkeling komt nadat de Braziliaanse Centrale Bank deze week besloten heeft regelgeving op te zetten die het mogelijk maakt om in crypto in het buitenland te investeren. In het verleden heeft de directeur van de Braziliaanse Centrale Bank, Ilan Goldfajn, cryptocurrency vergeleken met Ponzifraude en een bubbel.

Benchimol geeft verder nog aan dat XP ernaar streeft om 1 biljoen Braziliaanse Real ($245 miljard) in bewaring te hebben tegen 2020. Dat zou vier maal zoveel zijn als zij tegen het eind van dit jaar verwachten. XP is de laatste jaren snel gegroeid door een online investeringsplatform te zijn voor de Braziliaanse middenklasse.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.043,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.043,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...