Ivo Melchers Ivo Melchers
23/02/2024 14:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 12:27

Bybit ziet explosieve groei in Nederland, maar trekt zich nu deels terug

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bybit ziet explosieve groei in Nederland, maar trekt zich nu deels terug

Foto: Dutch_Photos/Shutterstock

Bybit powered by SATOS, een van de grootste crypto exchanges van de wereld, heeft enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd voor zijn Nederlandse platform. Dankzij strenge regelgeving zullen enkele producten binnenkort niet langer beschikbaar zijn voor inwoners.

De strategische en essentiële samenwerking met het Nederlandse platform SATOS blijkt bovendien een groot succes te zijn, en de regelgevende uitdagingen weerhoudt de beurs dan ook niet om de samenwerking uit te breiden

Bybit eindigt crypto derivatenhandel in Nederland

Vorige week liet de exchange middels een e-mail aan zijn Nederlandse klanten weten een punt te zetten achter verschillende diensten, waaronder derivatenhandel.

Het besluit komt voort uit de strikte richtlijnen van De Nederlandsche Bank (DNB), die verantwoordelijk is voor het reguleren en controleren van financiële instellingen in ons land.

Dankzij de aanpassingen mag Bybit powered by SATOS wel gewoon actief blijven in Nederland, en kun je er dus nog steeds terecht om crypto zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) te verhandelen.

Vanaf 5 maart kunnen Nederlanders geen nieuwe derivatenposities meer openen op het platform, Bovendien zullen bestaande posities op 26 maart automatisch worden gesloten.

Met margin handel zal het nog steeds mogelijk zijn om met een hefboom tot 10x te handelen. Echter heb je hier wel minder handelsparen om uit te kiezen.

Het stopzetten van de handel in derivaten is niet de enige wijziging die plaats zal vinden. Vanaf 5 maart zal het ook niet meer mogelijk zijn om de Bybit Card aan te vragen. Copy Trading zal vanaf die dag eveneens niet meer beschikbaar zijn voor Nederlandse klanten.

Bovendien heeft Bybit powered by SATOS aangekondigd dat er vanaf 22 maart een nieuwe website specifiek gericht op Nederlandse gebruikers zal worden gelanceerd.

Succes SATOS samenwerking en nieuw kantoor in Amsterdam

Bybit sloot in juni vorig jaar de handen ineen met het Nederlandse cryptoplatform SATOS, dat al sinds 2013 actief is. SATOS heeft een cruciale Virtual Asset Service Provider (VASP) licentie in handen waardoor Nederlanders op gereguleerde wijze gebruik kunnen maken van Bybit’s crypto-diensten.

Eerder vandaag bracht Bybit powered by SATOS een persbericht uit waarin onder andere plannen werden aangekondigd voor de oprichting van een lokaal kantoor in Amsterdam, om een ‘’meer gelokaliseerde ondersteuning en crypto-expertise in het land te leveren.

Ook werd het succes van de krachtenbundeling met SATOS benadrukt:

‘’De samenwerking heeft Bybit Powered by SATOS een opmerkelijke inkomstengroei opgeleverd, met een consistente verdubbeling van maand tot maand sinds afgelopen juni. Deze sterke groei onderstreept het succes van de gezamenlijke inspanningen en de niet aflatende inzet van het bedrijf voor het bedienen van de Nederlandse markt.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie