Timo Bult Timo Bult
16/02/2022 12:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 12:55

Canada blokkeert 34 trucker crypto wallets, maar kan dat wel?

Nieuws
Canada blokkeert 34 trucker crypto wallets, maar kan dat wel?

Foto: Christopher O’Donnell / Shutterstock.com

De eerste effecten van de door Justin Trudeau genomen draconische maatregelen tegen de Canadese truckers zijn nu merkbaar. De minister-president kondigde onlangs aan dat het de Emergencies Act heeft geactiveerd waarmee de overheid onder andere financiële middelen kan bevriezen. Hij stelde toen ook dat dit voor cryptocurrency donaties gold, maar hoe dat er in de praktijk uit zou zien was onduidelijk.

Bitcoin mixer Tornado Cash tart verbod: miljarden witgewassen in 2024
Bitcoin mixer Tornado Cash tart verbod: miljarden witgewassen in 2024

Canadese truckers protesteren tegen COVID 19-maatregelen

De afgelopen weken kwam het protest in Canada veelvuldig in het nieuws. Het “Freedom Convoy” zorgt nog altijd voor hoofdpijn in het land doordat grote vrachtwagens enkele steden, bruggen en grensovergangen blokkeren.

Trudeau heeft op meerdere manieren geprobeerd een einde te maken aan het protest, maar het helemaal oplossen lukte hem vooralsnog niet. Vandaar dat de minister-president de draconische Emergencies Act heeft geactiveerd. De autoriteiten richten zich hiermee onder andere op de vele donaties die de truckers kregen.

34 crypto wallets “geblokkeerd”

Waar deze donaties eerder via websites als GoFundMe gingen (die uiteindelijk bevroren werden), weken de truckers later uit naar crypto. Maar inmiddels heeft Royal Canadian Mounted Police het bevel gegeven aan alle FINTRAC-gereguleerde bedrijven om 34 cryptocurrency wallets te blokkeren.

Uiteraard zijn cryptocurrencies gedecentraliseerd en kan niemand een wallet blokkeren. De 34 wallets worden dan ook niet echt geblokkeerd maar op een zwarte lijst gezet. Alle crypto exchanges in Canada dienen een FINTRAC-vergunning te hebben en dus mogen deze exchanges vanaf nu geen transacties meer ontvangen van deze wallets. Kortom, de crypto in de wallets kan niet worden verzilverd voor Canadese dollars.

Bitcoin wallets hebben $1,4 miljoen op balans

Het is een behoorlijke tegenslag voor de truckers. Er werd de afgelopen tijd namelijk behoorlijk wat crypto gedoneerd. Zo zouden de bitcoin (BTC) wallets die nu op de zwarte lijst staan 25 BTC op de balans hebben. Deze bitcoins hebben een waarde van ongeveer $1,4 miljoen.

Het gaat in totaal om 29 bitcoin adressen, 2 ethereum (ETH) adressen en nog een cardano (ADA), litecoin (LTC) en monero adres.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Mt. Gox Bitcoin schuldeisers getroffen door hackpogingen, website offline
Mt. Gox Bitcoiners getroffen door hackpogingen, website offline
Advertentie