Simon Bosch Simon Bosch
13/12/2023 06:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2023 19:17

Cathie Wood’s ARK zet verkoopgolf voort met bitcoin GBTC aandelen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is al goud aan het vervangen, zegt ARK's Cathie Wood

Foto: viewimage/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de vermogensbeheerder ARK Invest voor de tweede keer deze maand een grote hoeveelheid aandelen van Coinbase (COIN) heeft verkocht. Op maandag is het investeringsbedrijf van Cathie Wood doorgegaan met verkopen, ditmaal met aandelen van het bitcoin (BTC) beursfonds GBTC.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ARK Invest verkoopt opnieuw GBTC-aandelen

Afgelopen vrijdag verkocht ARK Invest ruim 330.000 Coinbase-aandelen. Bij de slotkoers was dit ongeveer 50 miljoen dollar waard.

Dat was de grootste verkoop van COIN-aandelen sinds afgelopen juli, toen het zo’n 480.000 aandelen in de Amerikaanse cryptobeurs verkocht. Begin december verkocht Wood ook al ruim 230.000 aandelen ter waarde van 33 miljoen dollar in het bedrijf.

Daarnaast verkocht ARK Invest eind vorige maand ruim 700.000 aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dat heeft bijna 3 miljoen dollar opgeleverd. Toch was het maar een kleine verkoop. De betreffende Next Generation Internet ETF (ARKW) heeft momenteel namelijk bijna 3,5 miljoen GBTC-aandelen ter waarde van ruim 112 miljoen dollar.

Wood is echter nog niet klaar met verkopen, zo schrijft Ark Invest Daily. Op maandag was GBTC opnieuw aan de beurt. Het instituut heeft bijna 400.000 GBTC-aandelen verkocht uit hetzelfde ARKW-fonds. Dat was goed voor ongeveer 0,8% van alle activa in het fonds. ARKW heeft op dit moment nog bijna 7% van alle activa in GBTC geïnvesteerd.

Advertentie

ARK Invest wil ook een bitcoin beursfonds

De Amerikaanse beursfondsgigant doet overigens ook mee met de race voor een spot bitcoin-ETF in de VS. Hiervoor werkt ARK samen met 21Shares.

Echter werd de beslissing hiervoor onlangs door de Securities and Exchange Commission (SEC) uitgesteld. De volgende en laatste deadline voor de aanvraag is op 10 januari 2024.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie