CEO Norwegian Air lanceert Bitcoin-exchange, mogelijk vliegtickets te koop met crypto

De Noorse miljardair en CEO van Norwegian Air, Bjørn Kjos, lanceerde in april de Norwegian Block Exchange (NBX), een bedrijf waarvan leidinggevenden zeggen dat het “de potentiële kansen van blockchain- en ledger-technologie onderzoekt en exploiteert”.

Het bedrijf heeft $250.000 opgehaald in een eerste investeringsronde en is eigendom van een bedrijf dat Observatoriet Invest genaamd is, ook al zegt Stig Kjos-Mathisen, schoonzoon van Kjos en voorzitter van NBX, dat Norwegian Air op den duur de belangrijkste eigenaar van de exchange zal zijn.

NBX zal later dit jaar een cryptocurrency-exchange uitrollen en zal ook de luchtvaart openstellen voor acceptatie van cryptocurrency. Kjos-Mathisen zei het volgende, gisteren, 8 juni:

We kijken naar dingen die eenvoudig te schalen zijn. Onder andere het accepteren van cryptocurrencies als betalingsmogelijkheid bij de luchtvaartmaatschappij. We zien dat er behoefte is aan een serieuze marktplaats waar je cryptocurrencies kun kopen en verkopen.

NBX heeft ambitieuze plannen met hetzelfde doel als concurrerende exchanges als GDAX en Kraken.

Norwegian Air Shuttle is de grootste luchtvaartmaatschappij in Scandinavië, de op twee na goedkoopste in Europa en de negende goedkoopste luchtvaartmaatschappij in de wereld, en vervoerde 30 miljoen passagiers in 2016. Norwegian is actief in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten en beheert 500 routes naar 150 bestemmingen in 35 landen.

Kjos-Mathisen:

Een van de belangrijkste dingen voor ons is om een ecosysteem te bouwen rond de oplossingen die we ontwikkelingen. In het bijzonder is het ecosysteem binnen Norwegian Air belangrijk, maar ook ecosystemen in de volledige luchtvaartindustrie.

Noorwegen heeft niet altijd opengestaan voor cryptocurrencies; de kleine crypto-exchange Bitmynt AS verloor onlangs een rechtszaak tegen Nordea Bank. Dat gezegd hebbende, neemt de acceptatie en integratie nu toe; de grootste bank van het land heeft Bitcoin-integratie overgenomen en de centrale bank heeft zelfs een door de overheid uitgegeven cryptocurrency voorgesteld als een alternatief voor contanten.

Stig-Mathisen verklaart dat hij zich niet druk maakt over regelgeving waarbij hij zegt dat hij een ontmoeting heeft gehad met financiële toezichthouders:

Het is niet lang geleden dat we een ontmoeting hadden met de financiële toezichthouder. Mijn indruk is dat ze positief zijn over de technologie en het algemeen gebruik niet willen afremmen, maar ze hebben een voorzichtige aanpak.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.170,30 Kopen
1
Litebit
€26.407,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.455,80 Kopen
3
SATOS
€26.640,60 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...