Rico Engelbarts
09/06/2018 16:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2018 16:26

CEO Norwegian Air lanceert Bitcoin-exchange, mogelijk vliegtickets te koop met crypto

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
CEO_norwegian_air_lanceert_exhange_tickets_kopen_met_crypto

De Noorse miljardair en CEO van Norwegian Air, Bjørn Kjos, lanceerde in april de Norwegian Block Exchange (NBX), een bedrijf waarvan leidinggevenden zeggen dat het “de potentiële kansen van blockchain- en ledger-technologie onderzoekt en exploiteert”.
Het bedrijf heeft $250.000 opgehaald in een eerste investeringsronde en is eigendom van een bedrijf dat Observatoriet Invest genaamd is, ook al zegt Stig Kjos-Mathisen, schoonzoon van Kjos en voorzitter van NBX, dat Norwegian Air op den duur de belangrijkste eigenaar van de exchange zal zijn.
NBX zal later dit jaar een cryptocurrency-exchange uitrollen en zal ook de luchtvaart openstellen voor acceptatie van cryptocurrency. Kjos-Mathisen zei het volgende, gisteren, 8 juni:

We kijken naar dingen die eenvoudig te schalen zijn. Onder andere het accepteren van cryptocurrencies als betalingsmogelijkheid bij de luchtvaartmaatschappij. We zien dat er behoefte is aan een serieuze marktplaats waar je cryptocurrencies kun kopen en verkopen.

NBX heeft ambitieuze plannen met hetzelfde doel als concurrerende exchanges als GDAX en Kraken.
Norwegian Air Shuttle is de grootste luchtvaartmaatschappij in Scandinavië, de op twee na goedkoopste in Europa en de negende goedkoopste luchtvaartmaatschappij in de wereld, en vervoerde 30 miljoen passagiers in 2016. Norwegian is actief in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten en beheert 500 routes naar 150 bestemmingen in 35 landen.
Kjos-Mathisen:

Een van de belangrijkste dingen voor ons is om een ecosysteem te bouwen rond de oplossingen die we ontwikkelingen. In het bijzonder is het ecosysteem binnen Norwegian Air belangrijk, maar ook ecosystemen in de volledige luchtvaartindustrie.

Noorwegen heeft niet altijd opengestaan voor cryptocurrencies; de kleine crypto-exchange Bitmynt AS verloor onlangs een rechtszaak tegen Nordea Bank. Dat gezegd hebbende, neemt de acceptatie en integratie nu toe; de grootste bank van het land heeft Bitcoin-integratie overgenomen en de centrale bank heeft zelfs een door de overheid uitgegeven cryptocurrency voorgesteld als een alternatief voor contanten.
Stig-Mathisen verklaart dat hij zich niet druk maakt over regelgeving waarbij hij zegt dat hij een ontmoeting heeft gehad met financiële toezichthouders:

Het is niet lang geleden dat we een ontmoeting hadden met de financiële toezichthouder. Mijn indruk is dat ze positief zijn over de technologie en het algemeen gebruik niet willen afremmen, maar ze hebben een voorzichtige aanpak.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie