Rico Engelbarts
07/08/2018 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2018 13:10

Chinese investeerder daagt OKCoin voor het niet vrijgeven van zijn Bitcoin Cash

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
chinese_investeerder_daagt_OKcoin_voor_het_niet_Vrijgeven_bitcoin_cash

Een Chinese investeerder in Bitcoin (BTC) heeft de eveneens uit China afkomstige cryptocurrency-exchange OKCoin aangeklaagd omdat de exchange hem belette zijn Bitcoin Cash (BCH) op te nemen die hij ontving na de BTC-fork.
De investeerder, bekend onder het pseudoniem Feng Bin, spande een rechtszaak aan tegen OKCoin, waarbij hij de exchange ervan beschuldigde dat het hem belette de 38.748 BCH waar hij recht op had, op te nemen, na Bitcoin’s hard fork in augustus 2017.
Bitcoin Cash is een bekend voorbeeld van een hard fork, een permanente splitsing van een blockchain-protocol, waarbij nodes (knooppunten) in de vorige versie niet langer worden geaccepteerd in de nieuwe versie.
Bitcoin “forkte” op 1 augustus 2017, wat leidde tot de aanwezigheid van twee compleet verschillende cryptocurrencies, waarbij gebruikers die voor de fork Bitcoin hadden, een gelijk aantal aan Bitcoin Cash ontvingen.
In de rechtszaak stelt Feng Bin dat hij zijn Bitcoin Cash probeerde te verkopen toen de cryptocurrency in december vorig jaar haar hoogste punt ooit van tegen de $4.000 bereikte. Toen de investeerder na de fork echter probeerde de BCH op te nemen ontdekte hij dat “er geen “knop” was om de BCH te verkrijgen die het platform hem toegezegd had”.
Nadat hij een klacht had ingediend bij de klantenservice van OKCoin, verklaarde de exchange dat Feng Bin geen Bitcoin Cash meer kon bemachtigen, omdat het programma voor het claimen van de forked crypto verlopen was. Daarop zei de investeerder op zijn beurt dat OKCoin geen officiële aankondiging had gedaan van de deadline voor het claimen van Bitcoin Cash:

Ik heb de aankondigingen van currency releases van OKCoin nauwlettend in de gaten gehouden. Bij alle mededelingen is er geen enkele verklaring over de deadline voor ontvangst en de verwijdering van het programma.

OkCoin heeft de claim van Feng Bin naar verluidt aangevochten, en wijst daarbij naar inconsistenties tussen zijn verhaal en de administratie van zijn tegoeden op zijn rekening.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie