Chinese investeerder daagt OKCoin voor het niet vrijgeven van zijn Bitcoin Cash

Een Chinese investeerder in Bitcoin (BTC) heeft de eveneens uit China afkomstige cryptocurrency-exchange OKCoin aangeklaagd omdat de exchange hem belette zijn Bitcoin Cash (BCH) op te nemen die hij ontving na de BTC-fork.

De investeerder, bekend onder het pseudoniem Feng Bin, spande een rechtszaak aan tegen OKCoin, waarbij hij de exchange ervan beschuldigde dat het hem belette de 38.748 BCH waar hij recht op had, op te nemen, na Bitcoin’s hard fork in augustus 2017.

Bitcoin Cash is een bekend voorbeeld van een hard fork, een permanente splitsing van een blockchain-protocol, waarbij nodes (knooppunten) in de vorige versie niet langer worden geaccepteerd in de nieuwe versie.

Bitcoin “forkte” op 1 augustus 2017, wat leidde tot de aanwezigheid van twee compleet verschillende cryptocurrencies, waarbij gebruikers die voor de fork Bitcoin hadden, een gelijk aantal aan Bitcoin Cash ontvingen.

In de rechtszaak stelt Feng Bin dat hij zijn Bitcoin Cash probeerde te verkopen toen de cryptocurrency in december vorig jaar haar hoogste punt ooit van tegen de $4.000 bereikte. Toen de investeerder na de fork echter probeerde de BCH op te nemen ontdekte hij dat “er geen “knop” was om de BCH te verkrijgen die het platform hem toegezegd had”.

Nadat hij een klacht had ingediend bij de klantenservice van OKCoin, verklaarde de exchange dat Feng Bin geen Bitcoin Cash meer kon bemachtigen, omdat het programma voor het claimen van de forked crypto verlopen was. Daarop zei de investeerder op zijn beurt dat OKCoin geen officiële aankondiging had gedaan van de deadline voor het claimen van Bitcoin Cash:

Ik heb de aankondigingen van currency releases van OKCoin nauwlettend in de gaten gehouden. Bij alle mededelingen is er geen enkele verklaring over de deadline voor ontvangst en de verwijdering van het programma.

OkCoin heeft de claim van Feng Bin naar verluidt aangevochten, en wijst daarbij naar inconsistenties tussen zijn verhaal en de administratie van zijn tegoeden op zijn rekening.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€42.471,10 Kopen
1
Bitvavo
€41.692,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
€42.105,60 Kopen
3
Litebit
€42.140,10 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin Max: Dit is waarom bitcoin op een koers van €40.000 nog heel goedkoop is

Veel mensen hebben na de enorme run van bitcoin het gevoel dat ze de boot gemist hebben. Met een bitcoin koers van over de...

Bitcoin whales verkopen enorme hoeveelheden BTC in februari, waarom?

Volgens Glassnode hebben zogeheten bitcoin whales grote hoeveelheden bitcoin (BTC) in februari gelost. Dat meldt het onderzoeksbedrijf in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 22...

Brave onthult DeFi plannen met roadmap 2.0, dit wil de privacy browser gaan doen

Brave, de op privacy gerichte blockchain internetbrowser, gaat de decentralized finance (DeFi) markt omarmen. Het team achter de browser wil een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange,...

Twitter CEO’s Square investeert nog eens $170 miljoen in Bitcoin (BTC)

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft nog eens $170 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigt de financiële dienstverlener op 23...

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien...

Cardano (ADA) lanceert in de komende maanden “een hoop smart contract dingen”

Cardano (ADA) zal de komende maanden een aantal belangrijke updates door gaan maken. Dit zegt Cardano-oprichter Charles Hoskinson in een recent interview met Financial...