Rico Engelbarts
07/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2019 10:45

Circle Trade maakt cijfers OTC-handel bekend; waar is de rest van handelsvolume?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
circle_trade_maakt_cijfers_OTC-handel_bekend_waar_is_de_rest_van_handelsvolume

Na dalende Bitcoin-handelsvolumes en een duikende koers in 2018, vragen veel cryptocurrency-investeerders zich af waar al dat volume heen is gegaan. Er werd al snel aangenomen dat de over-the-counter (OTC)-desks het werk, dat bij exchanges zoals Bitfinex en Coinbase wegviel, over hadden genomen.
Echter blijkt dit niet helemaal waar te zijn. Uit gegevens die Circle, een vooraanstaand bedrijf in de OTC-handel, onlangs publiceerde bleek dat de OTC-tak van het bedrijf in 2018 $24 miljard aan transacties afwikkelde. Dat betekent volgens Alex Krüger, crypto-onderzoeker, dat het bedrijf ongeveer $49 miljoen per dag afhandelde.


Dit lijkt misschien veel, maar is niets vergeleken met de handelsvolumes die exchanges zoals BitMEX en Bitfinex dagelijks verwerken. Die exchanges handelden dagelijks respectievelijk $2,1 miljard en $278 miljoen aan transacties af.
Aangezien Circle de enige in de OTC-markt is die gegevens publiceerde, is het onduidelijk hoe de algehele OTC-markt ervoor staat. Christine Sandler van Coinbase denkt dat het segment het prima doet. Zo zei ze onlangs:

We ontdekten dat veel instellingen OTC gebruiken om hun fiat in te wisselen voor crypto-handel. En dus voelden we dat dit een enorm voordeel was voor onze klanten die gebruikmaken van onze exchange en onze OTC-desk.

Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao, is het dalende handelsvolume het gevolg van zogenaamde dark pools. Volgens hem zou de OTC-markt net zo groot kunnen zijn als de markt die op CoinMarketCap wordt weergeven. Ondanks de misschien tegenvallende cijfers van Circle Trade is het dus nog steeds mogelijk dat Wall Street-investeerders nog steeds miljarden investeren in crypto.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie