Rico Engelbarts
23/02/2019 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2019 14:30

Coinbase CEO bespreekt de verschillen tussen hot en cold wallets

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase_CEO_bespreekt_de_verschillen_tussen_hot_en_cold_wallets

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Brian Armstrong, CEO van een van de grootste crypto exchanges, bespreekt in Fortune een aantal verschillen tussen hot en cold wallets. Volgens hem bestaan er een aantal misconcepties over de verschillende type wallets die beschikbaar zijn op de cryptocurrency-markt.
In het kort uitgelegd is een hot wallet een wallet die verbonden is met het internet en daardoor direct transacties kan aangaan. Een cold wallet is niet verbonden met het internet, waardoor het niet direct transacties kan initiëren en daardoor een stuk veiliger is.
Een van de misconcepties die er bestaan over cold wallets is dat je er niet mee kan traden. Volgens de CEO kunnen crypto-traders met behulp van Coinbase Custody ‘vertraagde afhandeling’ van transacties aangaan. Dit betekent dat een een belegger een trade aan kan gaan en pas naderhand de crypto kan versturen.
Ook neemt men vaak aan dat de hardware wallets van bijvoorbeeld Ledger net zo veilig zijn als cold wallets. Volgens de CEO is dat echter niet zo:

Ik ben een grote fan van hardware wallets en Coinbase gebruikt ze in delen van onze architectuur. Als ze correct worden gebruikt, kunnen ze bijna net zo veilig zijn als cold storage. Het “airgappen” van private keys in cold storage betekent dat ze volledig worden losgekoppeld van het internet, zodat een externe aanvaller er geen toegang toe heeft zonder een fysieke aanval uit te voeren. Deze extra handmatige stap introduceert een garantie dat het niet alleen software is dat je geld beschermt. In theorie kan software altijd worden gehackt, ook al is het onwaarschijnlijk.

Het is vaak zo dat de private keys van een hot wallet bij een crypto-exchange worden beheerd door de exchange zelf. Wanneer de exchange wordt gehackt betekent dit dus dat de hacker toegang heeft tot vrijwel alle tegoeden van de klanten van een exchange. Het is daarom het veiligst om een wallet te gebruiken waarvan je de private key zelf bewaart.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie