Rico Engelbarts
08/09/2018 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2018 19:30

Coinbase CEO: binnen 5 jaar van 40 miljoen naar 1 miljard cryptocurrency gebruikers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase_CEO_binnen_5_jaar_van_40_miljoen_naar_1_miljard_cryptocurrency_gebruikers

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase CEO Brian Armstrong voorziet dat het aantal bezitters van cryptocurrencies verder zal groeien van de huidige 40 miljoen naar 1 miljard binnen de komende 5 jaar, zo laat TechCrunch weten op 7 September.
In het interview met TechCrunch voorziet Armstrong dat het crypto ecosysteem en het totaal aantal unieke cryptocurrencies sterk zal groeien. Deze groei zal voornamelijk gedreven worden door commerciële instanties die hun eigen tokens ontwikkelen. Tokens kunnen als zodanig een alternatief gaan vormen voor traditioneel eigen vermogen binnen bedrijven.

Het is logisch dat een bedrijf een eigen token zou willen hebben. Elk open source project, liefdadigheidsinstantie, mogelijk elk fonds of nieuwe types van gedecentraliseerde organisaties of apps, ze zullen allemaal hun eigen tokens hebben.

Wat de invloed van regulatie betreft laat Armstrong weten dat het voor nu nog een “grote open vraag” is; het zal nog moeten blijken of het merendeel van tokens als effecten zal worden erkend. Armstrong liet weten dat het volgens Coinbase wel deze kant uit zal gaan.
Armstrong voegde hieraan toe dat Coinbase in de komende jaren in staat is om honderden tokens te hosten. In de verre toekomst zou dit mogelijk zelfs gaan om miljoenen tokens.
Recent heeft Coinbase de effectenhandelaar Keystone Capital Corp. overgenomen met als doel een volledig gereguleerde broker te kunnen worden. Coinbase wil onder andere diensten kunnen aanleveren zoals crypto aandelenhandel, ‘margin’ handel en over the counter (OTC) handel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie