coinbase_laat_zien_hoe_makkelijk_het_is_om_in_winkels_met_cryptocurrency_te_betalen

Coinbase laat zien hoe makkelijk het is om in winkels met cryptocurrency te betalen

16

Ondanks het feit dat cryptocurrencies al een tijd bestaan, worden ze nog maar weinig gebruikt voor transacties in fysieke winkels. De ontwikkeling van crypto-gebruik in dergelijke winkels lijkt daarnaast behoorlijk traag te gaan. Volgens Bitcoin Magazine is het vandaag de dag zelfs even moeilijk om crypto in fysieke winkels te gebruiken als vier jaar geleden.

Coinbase lijkt daar verandering in te willen brengen. Op 26 januari plaatste Brian Armstrong, een ontwikkelaar van cryptocurrency-exchange Coinbase, een video op Twitter waarin hij laat zien hoe makkelijk het is om met crypto te betalen. In de video is te zien hoe Armstrong donuts koopt in een pop-up store bij Coinbase met Bitcoin Cash.

De betaling duurde in totaal 15 seconden en werd verwerkt met gebruik van de Coinbase-wallet en een Point Of Sale (POS-) systeem op een iPad. Dankzij het zero confirmation transactie protocol dat Bitcoin Cash gebruikt kon de betaling vrijwel direct verwerkt worden.

Het systeem aan de kant van de verkoper accepteert naar verluidt Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Armstrong schreef dat de pop-up store gebruikt wordt om verschillende gebruikscasussen voor crypto te testen. Echter, naast positieve reacties ontving de exchange ook een aantal negatieve reacties op de test.

Zo schreef de crypto-commentator Armin van Bitcoin op Twitter: “Dude, het is 2019. Database-transacties zijn al sinds de jaren ’70 mogelijk”. Daarnaast werd er door anderen kritiek geuit op het feit dat het Lightning Network duidelijk niet werd gebruikt tijdens de transactie.

Het Lightning Network is een schalingsoplossing die vrijwel directe betalingen mogelijk maakt. Het is precies het soort oplossing dat betalingen in fysieke winkels vele malen handiger maakt. Het feit dat Coinbase het niet gebruikte is daarom volgens sommigen opmerkelijk.

Uiteindelijk blijft de intentie van Coinbase goed: het stimuleren van het gebruik van cryptocurrencies in fysieke winkels. De reacties zijn daarnaast niet alleen maar negatief. Zo schreef de crypto-durf capitalist Fred Wilson in reactie op de video “loved that.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€10.649,10 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.606,90 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.515,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.606,60 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.738,90 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.863,90 Kopen
Laatste nieuws