Kevin Schijven Kevin Schijven
17/11/2021 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2021 14:05

Crypto.com betaalt $700 miljoen voor nieuwe naam van Los Angeles stadion, CRO koerst stijgt hard

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto.com betaalt $700 miljoen voor nieuwe naam van Los Angeles stadion, CRO koerst stijgt hard

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Crypto.com, een snel groeiende cryptocurrency-exchange, betaalt maar liefst $700 miljoen (€620 miljoen) om de Staples Center in Los Angeles, een van de bekendste sport- en entertainmentlocaties in de VS, een nieuwe naam te geven: Crypto.com Arena

De Staples Center is de thuisbasis voor vier beroemde Amerikaanse sportverenigingen. Dat zijn basketbalclubs Lakers, Clippers en Sparks en het icehockeyteam Kings. Het is tevens de locatie voor de jaarlijkse Grammy Award show.

Crypto.com heeft met AEG, de eigenaar van de arena, een overeenkomst gesloten van maar liefst 20 jaar voor een deal van maar liefst $700 miljoen. Het is een van de grootste deals ooit in de sportwereld. De deal wordt betaalt met fiatvaluta, dus geen cryptocurrencies komen aan te pas.

De Staples Center krijgt op 25 december zijn nieuwe naam: Crypto.com Arena. Het kan echter nog tot juni duren voordat de nieuwe naam ook overal op de borden is te zien. De beurs wordt ook partner van de Lakers en Kings.

Crypto beurzen zijn het afgelopen jaar zeer agressief reclame aan het maken voor hun merk. Zo betaalde derivatenbeurs FTX al eerder dit jaar $135 miljoen om de American Airlines Arena, thuisbasis van de Maimi Heat basketbalclub, te veranderen naar FTX Arena. FTX, Crypto.com, maar ook bijvoorbeeld Binance, hebben daarnaast dit jaar meerdere grote sponsordeals gesloten met grote sportclubs. Crypto.com zet zich vooral in op de Formule 1.

Ook hebben veel van deze beurzen inmiddels een eigen crypto, een zogeheten exchange token. De koers van de crypto.com token (CRO) is de afgelopen tijd enorm hard gestegen. Ook vandaag staat de koers alweer 16% in de plus en herstelt sneller van de dip dan de meeste koersen op de markt. Ondanks deze dip staat CRO zelfs 150% in de plus deze maand en bereikte de koers twee dagen geleden nog een nieuwe all-time high (ATH) van $0,515

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie