John van Meer John van Meer
15/02/2024 21:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2024 20:35

Crypto exchange Bybit stopt meerdere diensten in Nederland, wat nu?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Bybit powered by SATOS, een van ’s werelds grootste crypto exchanges, heeft aangekondigd dat het enkele van zijn producten in Nederland zal stopzetten. De reden hiervoor is de strenge regelgeving met betrekking tot derivaten. Dit werd met klanten gedeeld via een e-mail.

Base van Coinbase groeit explosief en overtreft Ethereum zelf
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bybit stopt derivatenhandel in Nederland

Het bedrijf geeft aan niet langer derivaten te mogen aanbieden in Nederland, vanwege strikte richtlijnen van De Nederlandse Bank (DNB). Per 5 maart zullen nieuwe posities niet langer kunnen worden geopend, terwijl bestaande posities op 26 maart automatisch worden gesloten.

Bybit powered by SATOS biedt nog steeds mogelijkheden voor handel in cryptocurrency. Margin trading blijft beschikbaar, zij het zonder derivaten, waarbij handelaren tot 10x hefboom kunnen gebruiken. Bovendien heeft Bybit aangekondigd dat er tegen maart een nieuwe website specifiek gericht op Nederlandse gebruikers zal worden gelanceerd. 

Advertentie

Mogelijke alternatieven voor Bybit

Daarnaast zijn er ook alternatieve crypto exchanges zoals Kraken, waar spot trading met een hefboom tot 5x mogelijk is. Echter, voor hen die op zoek zijn naar meer vertrouwde en gereguleerde opties, blijven exchanges zoals Bybit, Kraken en Coinbase de voorkeur.

Voor de meer gedurfde handelaren zijn decentrale exchanges (DEX) een optie, zij het met meer complexiteit en risico’s. Deze beurzen, zoals Gmx, bieden handelaren de mogelijkheid om tot 50x leverage te gebruiken, zij het met een grotere nadruk op veiligheidsmaatregelen.

Binance keert terug naar India door miljoenenboete te betalen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin markt blijft zich ontwikkelen

Ondertussen blijft de bitcoin (BTC) markt zich ontwikkelen, met de koers die recentelijk de weerstand van $52.000 heeft doorbroken. Handelaren worden echter gewaarschuwd voor overhaaste beslissingen.  

De RSI-indicator geeft namelijk een overbought-situatie aan, wat kan wijzen op een mogelijke pullback. Technische analyse suggereert dat een consolidatie of zelfs een daling mogelijk is voordat verdere stijgingen plaatsvinden.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Meer leren over crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over zijn diensten.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie