Crypto-exchange Mt. Gox begint rehabilitatie-procedure en stopt BTC-uitverkoop

De opgeheven Bitcoin-exchange Mt. Gox, is officieel gestart met rehabilitatie-procedures, hebben ambtenaren op 22 juni aangekondigd.

Een verklaring en de bijbehorende documentatie bevestigen de stap, waarbij advocaat Nabuaki Kobayashi zal optreden als curator voor rehabilitatie.

Kobayashi was verantwoordelijk voor het verkopen van enorme tranches van BTC-reserves eind vorig jaar om de verliezen van Mt. Gox-gebruikers die bij een grote hack bij de exchange eind 2013 geld verloren hadden, te vergoeden. De BTC-uitverkopen leken een opvallend effect op de markt te hebben, gezien de Bitcoin-prijs na elke transactie die Kobayashi op grote exchanges uitvoerde, tuimelde. Kobayashi:

De macht en de bevoegdheid van het beheren en het ontdoen van de fondsen van Mt. Gox, berust nog steeds uitsluitend bij mij, en ik zal de rehabilitatie-procedure uitvoeren, inclusief het beheer van de fondsen van Mt. Gox en het onderzoek van de claims, onder toezicht van de Tokyo District Court.

Omdat de faillissementsprocedure nu in het kader van de rehabilitatie wordt stopgezet, zal Kobayashi geen Bitcoins meer verkopen en zullen verdere claims in BTC uitbetaald worden en niet in fiat-valuta, zoals oorspronkelijk bedoeld was.

mtgox_tweet

Reagerend op het nieuws uitte een groep eisers die de lobbygroep Mt. Gox Creditors opgericht hebben, hun onvrede en spraken van gemengde gevoelens over de voortgang van de procedure:

Enorme bezittingen, die uitgedeeld zouden worden aan aandeelhouders van Mr. Gox, in het kader van de faillisementsprocedure zullen teruggegeven worden aan de schuldeisers van Mt. Gox in civiele rehabilitatie-procedures. Dit is een overwinning voor de schuldeisers.

Echter… deze overwinning is nog niet gerealiseerd. De schuldeisers zullen het pas als een overwinning ervaren als Mt. Gox uitbetaalt aan schuldeisers en deze die betaling ook daadwerkelijk ontvangen.

Mt. Gox werd berucht in de crypto-industrie na een hack, die een instorting van de markt in 2014 veroorzaakte en resulteerde in het verlies van $473 miljoen aan geld van klanten; het grootste verlies van fondsen in de geschiedenis van crypto tot de Coincheck-hack van $534 in dit jaar.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.232,40 Kopen
1
Litebit
€26.464,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.480,80 Kopen
3
SATOS
€26.690,40 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...