Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Crypto-exchange Mt. Gox begint rehabilitatie-procedure en stopt BTC-uitverkoop

De opgeheven Bitcoin-exchange Mt. Gox, is officieel gestart met rehabilitatie-procedures, hebben ambtenaren op 22 juni aangekondigd.

Een verklaring en de bijbehorende documentatie bevestigen de stap, waarbij advocaat Nabuaki Kobayashi zal optreden als curator voor rehabilitatie.

- Advertentie -

Kobayashi was verantwoordelijk voor het verkopen van enorme tranches van BTC-reserves eind vorig jaar om de verliezen van Mt. Gox-gebruikers die bij een grote hack bij de exchange eind 2013 geld verloren hadden, te vergoeden. De BTC-uitverkopen leken een opvallend effect op de markt te hebben, gezien de Bitcoin-prijs na elke transactie die Kobayashi op grote exchanges uitvoerde, tuimelde. Kobayashi:

De macht en de bevoegdheid van het beheren en het ontdoen van de fondsen van Mt. Gox, berust nog steeds uitsluitend bij mij, en ik zal de rehabilitatie-procedure uitvoeren, inclusief het beheer van de fondsen van Mt. Gox en het onderzoek van de claims, onder toezicht van de Tokyo District Court.

Omdat de faillissementsprocedure nu in het kader van de rehabilitatie wordt stopgezet, zal Kobayashi geen Bitcoins meer verkopen en zullen verdere claims in BTC uitbetaald worden en niet in fiat-valuta, zoals oorspronkelijk bedoeld was.

mtgox_tweet

Reagerend op het nieuws uitte een groep eisers die de lobbygroep Mt. Gox Creditors opgericht hebben, hun onvrede en spraken van gemengde gevoelens over de voortgang van de procedure:

Enorme bezittingen, die uitgedeeld zouden worden aan aandeelhouders van Mr. Gox, in het kader van de faillisementsprocedure zullen teruggegeven worden aan de schuldeisers van Mt. Gox in civiele rehabilitatie-procedures. Dit is een overwinning voor de schuldeisers.

Echter… deze overwinning is nog niet gerealiseerd. De schuldeisers zullen het pas als een overwinning ervaren als Mt. Gox uitbetaalt aan schuldeisers en deze die betaling ook daadwerkelijk ontvangen.

Mt. Gox werd berucht in de crypto-industrie na een hack, die een instorting van de markt in 2014 veroorzaakte en resulteerde in het verlies van $473 miljoen aan geld van klanten; het grootste verlies van fondsen in de geschiedenis van crypto tot de Coincheck-hack van $534 in dit jaar.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.126,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.988,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.043,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.063,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.988,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.043,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.063,60 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.126,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De keiharde waarheid voor (startende) investeerders!

Wat is de grootste overeenkomst tussen eind 2017-begin 2018 en medio 2020? Precies, het grote aantal "nieuwe" investeerders op de markt. Deze keer niet...