Rico Engelbarts
23/06/2018 19:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Crypto-exchange Mt. Gox begint rehabilitatie-procedure en stopt BTC-uitverkoop

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
mtgox_begint_rehabilitatie_proces_en_stopt_Bitcoin_uitverkoop

De opgeheven Bitcoin-exchange Mt. Gox, is officieel gestart met rehabilitatie-procedures, hebben ambtenaren op 22 juni aangekondigd.
Een verklaring en de bijbehorende documentatie bevestigen de stap, waarbij advocaat Nabuaki Kobayashi zal optreden als curator voor rehabilitatie.
Kobayashi was verantwoordelijk voor het verkopen van enorme tranches van BTC-reserves eind vorig jaar om de verliezen van Mt. Gox-gebruikers die bij een grote hack bij de exchange eind 2013 geld verloren hadden, te vergoeden. De BTC-uitverkopen leken een opvallend effect op de markt te hebben, gezien de Bitcoin-prijs na elke transactie die Kobayashi op grote exchanges uitvoerde, tuimelde. Kobayashi:
De macht en de bevoegdheid van het beheren en het ontdoen van de fondsen van Mt. Gox, berust nog steeds uitsluitend bij mij, en ik zal de rehabilitatie-procedure uitvoeren, inclusief het beheer van de fondsen van Mt. Gox en het onderzoek van de claims, onder toezicht van de Tokyo District Court.
Omdat de faillissementsprocedure nu in het kader van de rehabilitatie wordt stopgezet, zal Kobayashi geen Bitcoins meer verkopen en zullen verdere claims in BTC uitbetaald worden en niet in fiat-valuta, zoals oorspronkelijk bedoeld was.
mtgox_tweet
Reagerend op het nieuws uitte een groep eisers die de lobbygroep Mt. Gox Creditors opgericht hebben, hun onvrede en spraken van gemengde gevoelens over de voortgang van de procedure:

Enorme bezittingen, die uitgedeeld zouden worden aan aandeelhouders van Mr. Gox, in het kader van de faillisementsprocedure zullen teruggegeven worden aan de schuldeisers van Mt. Gox in civiele rehabilitatie-procedures. Dit is een overwinning voor de schuldeisers.
Echter… deze overwinning is nog niet gerealiseerd. De schuldeisers zullen het pas als een overwinning ervaren als Mt. Gox uitbetaalt aan schuldeisers en deze die betaling ook daadwerkelijk ontvangen.

Mt. Gox werd berucht in de crypto-industrie na een hack, die een instorting van de markt in 2014 veroorzaakte en resulteerde in het verlies van $473 miljoen aan geld van klanten; het grootste verlies van fondsen in de geschiedenis van crypto tot de Coincheck-hack van $534 in dit jaar.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie