Simon Bosch Simon Bosch
29/09/2022 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2022 18:11

Crypto-hedgefonds Pantera zoekt $1,25 miljard voor nieuw fonds

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-hedgefonds Pantera zoekt $1,25 miljard voor nieuw fonds

Foto: Piotr Swat / Shutterstock.com

De afgelopen paar jaar was zó succesvol voor de meeste crypto-hedgefondsen dat ze als paddenstoelen uit de grond sprongen. Pantera Capital was één van de meest succesvolle. Nu heeft dit fonds plannen voor een nieuw fonds.

Solana-ontwikkelaars komen bijeen wegens dringende problemen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Pantera zet nieuw crypto fonds op

In april kondigde Morehead aan het bestaande Pantera Blockchain Fund op te heffen. Ongeveer 1,3 miljard dollar aan kapitaal zou aan klanten worden teruggegeven. Pantera was in november nog voor 600 miljoen dollar fondsen aan het werven, zij hebben dus zonder de commissies af te trekken een rendement van meer dan 100% behaald. In de tussentijd is de markt alsnog hard gedaald.

Bloomberg heeft met Pantera Capital-CEO Dan Morehead gesproken tijdens een conferentie in Singapore. Toen hij in april het eerste fonds sloot zei hij dat hij al plannen had voor een nieuw fonds. Volgens Bloomberg wil hij nu 1,25 miljard dollar ophalen bij investeerders voor dit nieuwe fonds. Naast in crypto-bedrijven zal het ook direct in crypto investeren.

Tegen mei zou hij het oude fonds willen sluiten. “We willen liquiditeit bieden voor mensen die min of meer opgeven omdat we nog steeds erg positief zijn over de markt de komende tien tot twintig jaar,” verklaarde Morehead.

Advertentie

‘Correlatie bitcoin en andere activa gaat breken’

Ook koopt Pantera bij nadat de prijzen zo hard zijn gedaald. “Helaas is crypto nog gecorreleerd aan risicovolle activa, waarvan ik oprecht denk dat het niet zo hoeft te zijn,” aldus de topman. “Mijn hoop is dat [deze correlatie] snel verdwijnt.”

Begin dit jaar beschreef Pantera Capital dat Amerikaanse overheidsobligaties in een enorme bubbel zitten, en dat de correlatie tussen traditionele markten en cryptocurrencies daardoor kan breken. De markt voor Amerikaanse Treasuries zou 15 biljoen dollar te veel waard zijn, en dat geld zou ergens heen moeten.

De markt bleek inderdaad in een bubbel te zitten, en in de tussentijd is deze hard gedaald. Maar ondertussen zijn de groene prijzen voor bitcoin (BTC) en voor de rest van de markt uitgebleven. Laten we hopen dat de correlatie snel breekt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie