Erik Juffermans Erik Juffermans
22/05/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2023 14:30

Crypto wallet MetaMask ontkent zorgelijke geruchten over belasting

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto wallet MetaMask ontkent zorgelijke geruchten over belasting

Foto: Shutterstock/Diego Thomazini

Afgelopen weekend ontstond er een hoop spanning rondom MetaMask, een populaire self-custodial wallet. Nieuwe servicevoorwaarden van de wallet wekte de suggestie dat Consensys, het bedrijf achter MetaMask, belasting zou gaan innen op crypto transacties. Inmiddels heeft Consensys dit ontkend en verduidelijking gegeven.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Consensys geeft duidelijkheid

In sectie 4.3 van de nieuwe terms of service staat het volgende: “Wij behouden ons het recht om indien nodig belastingen in te houden.” Het nieuws ging snel rond in de crypto gemeenschap en grote zorgen en kritiek werden gelijk geuit. Op zondag was Consensys er via Twitter snel bij en zegt dat de zorgen onterecht zijn: 

“We zijn op de hoogte over de circulerende tweets met onjuiste informatie over Consensys’ terms of service. Laten we een ding duidelijk maken: MetaMask int GEEN belasting op crypto transacties en we hebben geen veranderingen gemaakt om dit wel te doen. Deze claim is onjuist.”

Verder maakt Consensys duidelijk dat het statement in de terms of service enkel betrekking heeft op specifieke producten en diensten. Het lijkt dus een klassiek gevalletje te zijn van misinterpretatie. Met de duidelijke woorden van Consensys lijkt de storm over te waaien en de rust terug te keren. 

Ledger ook in de problemen

Afgelopen week deed zich een vergelijkbare situatie voor rondom hardware wallet fabrikant Ledger. Een klantendienst medewerker van de fabrikant veroorzaakte een zeer groot probleem voor Ledger. In een tweet claimde hij namelijk dat Ledger met bepaalde firmware toegang zou hebben tot de private keys van klanten.

“Technisch gezien is het altijd al mogelijk geweest om firmware te schrijven die ‘key extraction’ faciliteert. Of je het nou wist of niet, je hebt altijd Ledger vertrouwd dat ze zulke firmware niet zouden gebruiken.”

Aldus de zorgwekkende tweet. De tweet werd snel verwijderd en de CTO van Ledger, Charles Guillemet, probeerde de rust terug te keren. In een zeer lang en ingewikkelde reeks twitterberichten probeerde hij uit te leggen dat het allemaal niet zo simpel was als de originele tweet deed vermoeden. Volgens critici was de tweet echter onnodig complex en leek het de schade dus niet te repareren.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie