Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Wallets en Exchanges Cryptocurrency exchange Bitstamp verkocht aan onze zuiderburen

Cryptocurrency exchange Bitstamp verkocht aan onze zuiderburen

De cryptocurrency-exchange Bitstamp is verkocht aan het Belgische NXMH, zo meldt Reuters op 29 oktober.

Bitstamp, gesitueerd in Luxemburg, is opgekocht door het in Brussel gelegen investeringsbureau NXHM middels een ‘all-cash deal,’ wat betekent dat de aandelen van het bedrijf opgekocht zijn voor louter fiat en geen aandelen of ander kapitaal.

- Advertentie -

Nejc Kodrič, medeoprichter en CEO van Bitstamp, wilde geen verdere details over de deal kwijt, maar het gerucht gaat dat het om een deal van $400 miljoen gaat.

NXHM is onderdeel van de Koreaanse mediagigant NXC Corp., dat vorig jaar de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Korbit kocht.

NXMH bezit nu 80% van de aandelen van Bitstamp. Kodrič behoudt 10% en blijft aangesteld als CEO. Pantera Capital, dat in 2014 $10 miljoen in Bitstamp stak, behoudt een paar procent. Medeoprichter Damian Merlak zou zijn volledige 30% van de aandelen verkocht hebben in de deal. Kodrič zegt:

De verkoop was niet gepland. Er was geen sprake van actieve inspanning om kopers te werven. De levendige industrie vorig jaar leidde tot potentiële belangstelling van kopers om mee te dingen in de industrie. We zijn halverwege vorig jaar door kopers benaderd.

Kodrič en Merlak hebben Bitstamp opgericht in 2011. De twee zouden het bedrijf begonnen zijn vanuit een garage in Slovenië met alleen een paar laptops, een server en 1.000 euro.

Verder geeft de CEO aan dat, ondanks dat het handelsvolume met 60% tot 70% dit jaar gedaald is, het platform dit jaar winstgevend is geweest aangezien de meeste cryptocurrencies dit jaar meer waard zijn dan dat ze het grootste deel van 2017 waren.

Bitstamp is momenteel nummer 27 op de ranglijst van grootste crypto-exchanges volgens CoinMarketCap met een dagelijkse handelsvolume van rond de $67 miljoen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.197,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.257,71 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.271,72 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.274,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.313,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...