Rico Engelbarts
30/10/2018 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2018 19:01

Cryptocurrency exchange Bitstamp verkocht aan onze zuiderburen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
cryptocurrency_exchange_bitstamp_verkocht_aan_onze_zuiderburen

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De cryptocurrency-exchange Bitstamp is verkocht aan het Belgische NXMH, zo meldt Reuters op 29 oktober.
Bitstamp, gesitueerd in Luxemburg, is opgekocht door het in Brussel gelegen investeringsbureau NXHM middels een ‘all-cash deal,’ wat betekent dat de aandelen van het bedrijf opgekocht zijn voor louter fiat en geen aandelen of ander kapitaal.
Nejc Kodrič, medeoprichter en CEO van Bitstamp, wilde geen verdere details over de deal kwijt, maar het gerucht gaat dat het om een deal van $400 miljoen gaat.
NXHM is onderdeel van de Koreaanse mediagigant NXC Corp., dat vorig jaar de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Korbit kocht.
NXMH bezit nu 80% van de aandelen van Bitstamp. Kodrič behoudt 10% en blijft aangesteld als CEO. Pantera Capital, dat in 2014 $10 miljoen in Bitstamp stak, behoudt een paar procent. Medeoprichter Damian Merlak zou zijn volledige 30% van de aandelen verkocht hebben in de deal. Kodrič zegt:

De verkoop was niet gepland. Er was geen sprake van actieve inspanning om kopers te werven. De levendige industrie vorig jaar leidde tot potentiële belangstelling van kopers om mee te dingen in de industrie. We zijn halverwege vorig jaar door kopers benaderd.

Kodrič en Merlak hebben Bitstamp opgericht in 2011. De twee zouden het bedrijf begonnen zijn vanuit een garage in Slovenië met alleen een paar laptops, een server en 1.000 euro.
Verder geeft de CEO aan dat, ondanks dat het handelsvolume met 60% tot 70% dit jaar gedaald is, het platform dit jaar winstgevend is geweest aangezien de meeste cryptocurrencies dit jaar meer waard zijn dan dat ze het grootste deel van 2017 waren.
Bitstamp is momenteel nummer 27 op de ranglijst van grootste crypto-exchanges volgens CoinMarketCap met een dagelijkse handelsvolume van rond de $67 miljoen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie