cryptocurrency_exchange_coinbase_overweegt_nieuw_verdienmodel

Cryptocurrency exchange Coinbase overweegt nieuw verdienmodel

7

De cryptocurrency exchange Coinbase lijkt op zoek te zijn naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren. Dat blijkt uit een vragenlijst die de beurs onder haar klanten verspreidde. Een deel van die vragenlijst hint naar een verdienmodel op basis van abonnementen.

Het is niets nieuws dat een bedrijf middels een vragenlijst verschillende ideeën bij klanten peilt. In de vragenlijst van Coinbase zien we dat de exchange andere verdienmodellen onderzoekt. Op dit moment hanteert de exchange een verdienmodel op basis van transactiekosten.

Een percentage van elke transactie gaat dus naar Coinbase. Volgens de Blockchain Transparency Institute heeft de exchange het grootste aantal actieve gebruikers, met zo’n 100.000 meer actieve gebruikers dan Binance. Je zou dus denken dat dat wel goed zit.

Maar ondanks het grote aantal actieve gebruikers blijft het handelsvolume van Coinbase achter. De exchange verdient daardoor slechts €166 per gebruiker. In het geval van Binance, de exchange met het grootste handelsvolume, is dat €1.874.

Met een ander verdienmodel, gebaseerd op abonnementen, zou Coinbase in ruil voor voordelen meer kunnen verdienen. Zo zou de exchange lagere transactiekosten kunnen bieden aan klanten die zo’n abonnement afsluiten.

Dat dit onderwerp in de recente vragenlijst wordt behandeld betekent niet dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Dergelijke vragenlijsten worden vooral gebruikt om ideeën te peilen bij klanten. Het is dus nog afwachten wat Coinbase uiteindelijk gaat doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.896,31 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.841,46 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.771,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.866,81 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.953,22 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.108,30 Kopen
Laatste nieuws