Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Cryptocurrency exchange Gemini sluit onverwachts accounts van OTC-desks

Volgens een aantal anonieme bronnen zou de cryptocurrency exchange Gemini onverwachts accounts van OTC-desks (over-the-counter) sluiten. Deze OTC-desks zouden grote hoeveelheden GUSD, de stablecoin van de exchange, willen omzetten naar fiat-valuta.

In 2018 kregen OTC-handelaren de kans om de stablecoin met 1% korting te kopen. Een voorwaarde om de korting te kunnen krijgen was dat deze handelaren, die vooral institutionele klanten hebben, de GUSD niet zomaar in grote hoeveelheden tegelijk mogen omzetten naar fiat-valuta.

- Advertentie -

Uit e-mailberichten, waar CoinDesk de hand op wist te leggen, blijkt dat Gemini een account van een Zuid-Amerikaanse OTC-desk zou hebben gesloten. De handelaar, die anoniem wil blijven, had namelijk eerder aangegeven een aantal miljoen aan GUSD om te willen zetten. De enige uitleg die de handelaar kreeg was dat “Gemini heeft besloten dat het account gesloten moet worden” en dat het “geen verdere uitleg kan verstrekken”.

Het lijkt erop dat Gemini het gebruik van GUSD zoveel mogelijk wil stimuleren door beleggers ervan te weerhouden de stablecoin weer om te zetten in een andere valuta. Het gebruik van de stablecoin blijft echter achter ten opzichte van stablecoins als PAX.

Doordat Gemini de accounts van zelfs zeer grote OTC-desks heeft gesloten, besluiten sommige desks de GUSD maar niet om te zetten:

Zoveel spelers kunnen de GUSD niet inwisselen, zelfs hele grote OTC-desks. Het hebben van een account garandeert niet dat je al je GUSD om kan wisselen wanneer je wil.

Volgens verschillende berichten zou al de halve voorraad van de stablecoin zijn ingewisseld, dat een waarde heeft van zo’n $133 miljoen. Sommige klanten zouden tot $40 miljoen in een keer in hebben gewisseld.

In totaal hebben vijf OTC-desks gemeld dat hun accounts gesloten zijn. Een OTC-desk in de Verenigde Staten denkt dat Gemini dit doet om de status op CoinMarketCap zo hoog mogelijk te houden, maar uit gegevens blijkt dat de stablecoin vooral op exchanges zoals OEX, Bitrue en Hotbit wordt verhandeld. Dit zijn echter exchanges waar vrijwel alle transacties door bots worden uitgevoerd.

Het lijkt er dus sterk op dat de stablecoin tegen de verwachtingen in slecht presteert. De oprichter van het Filipijnse BloomX, Luis Buenaventura, zegt dat er minder zorgen rondom de liquiditeit van PAX bestaan en dat OTC-traders dus liever gebruik maken van deze stablecoin.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.792,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.839,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.842,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.861,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.004,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.792,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.839,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.842,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.861,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.004,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...