Rico Engelbarts
21/09/2018 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2018 19:10

Cryptocurrency exchanges waaronder Binance en Coinbase zoeken meer werknemers ondanks bearmarkt

Nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

In een interview met Bloomberg liet Binance CFO Wei Zhou weten dat het bedrijf van plan is een groot aantal nieuwe werknemers aan te nemen voor haar kantoren in Malta en Singapore. Met de nieuwe medewerkers zal het miljardenbedrijf haar werknemersaantal vergroten van 300 naar 350.
Het nieuws staat dus enigszins in contrast met de prestaties van de cryptomarkt over het afgelopen jaar, met name de correctie van zo’n 80% sinds januari. Zo blijkt Binance een van de sterkst groeiende startups aller tijden. In de afgelopen maanden blijft het miljoenen nieuwe gebruikers registreren en miljarden dollars aan handel binnenhalen. Volgens Zhou is de groei echter nog niet voorbij:

Ons doel op dit moment is om het ecosysteem te blijven groeien, niet alleen voor cryptocurrency, maar ook voor de blockchain industrie. Ons bedrijf is momenteel potentiële acquisitie projecten in de fiat-ruimte aan het bekijken.

Crypto wordt politiek wapen: Trump’s partij omarmt blockchain
Crypto wordt politiek wapen: Trump's partij omarmt blockchain

De nodige expertise

Binance blijft haar infrastructuur vernieuwen en verbeteren en weet hierdoor tot nu toe vrij te blijven van hacker aanvallen. Naast de technische en financiële kennis die nodig is voor het opereren van een cryptocurrency exchange zoekt Binance ook naar een ander soort kennis. Het bedrijf blijft vooralsnog erg druk met het integreren van nieuwe munten op de exchange. Zhou laat echter weten dat dit niet zomaar gedaan is:

Het is moeilijker om op Binance dan op Harvard of Stanford binnen te komen. De acceptatiegraad ligt op zo’n 2-3% voor de tokens waar wij naar kijken.

Het onderzoeken en accepteren van nieuwe tokens blijft een handmatig en intensief process. Hiervoor heeft Binance mensen nodig met ervaring binnen de sector die over genoeg kennis beschikken om een juist oordeel te kunnen vellen. Met name hierdoor heeft Binance dus ook alsmaar behoefte naar een groter aantal werknemers.

Advertentie

Good news all around

Echter is Binance niet de enige met goed nieuws; Coinbase geeft ook aan een nieuwe sollicitatieronde te openen. Zo haalde de exchange onlangs Michael Li aan bood, het voormalig hoofd van Analyse en Data Science bij LinkedIn. Li is nu actief als vice president van Coinbase’s data-afdeling. Blijkbaar hebben de crypto-beurzen dus weinig te lijden gehad onder de bearmarkt van de afgelopen maanden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie