Rico Engelbarts
08/10/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 13:31

CTO Algo Capital stapt op nadat zijn hot wallet voor $2 miljoen werd gehackt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
CTO Algo Capital stapt op nadat zijn hot wallet voor $2 miljoen werd gehackt

De Chief Technology Officer (CTO) van Algo Capital, Pablo Yabo, stapt op nadat tussen de $1 en $2 miljoen dollar uit zijn hot wallet werd gestolen door hackers. Dit maakt Yabo op 7 oktober bekend in een Medium-post.
Algo Capital staat los van van de Algorand Foundation en Algorand LLC, de twee bedrijven die de ontwikkeling van het Algorand-netwerk overzien. Het durfkapitaalbedrijf investeert echter in bedrijven die op het Algorand-netwerk producten ontwikkelen. Zo legt de oprichter en managing-partner van Algo Capital, Arul Murugan, uit:

Onze investeringsstrategie richt zich specifiek op bedrijven die de volgende geweldige blockchain-applicaties en infrastructuuroplossingen creëren, en als gevolg daarvan helpen de blockchain-acceptatie te versnellen en miljoenen nieuwe gebruikers in het Algorand-netwerk te brengen.

Onlangs lukte het hackers om de telefoon van Yabo te hacken. Middels die telefoon kregen zij toegang tot de hot wallet van de CTO van het bedrijf. Binnen enkele minuten werd er voor $1 tot $2 miljoen aan cryptocurrency-tegoeden gestolen, zo legt Yabo uit in de Medium-post:

Zoals de meesten inmiddels weten, werd mijn telefoon vorige week aangevallen door hackers die geld konden stelen van de persoonlijke wallets en die van Algo Capital. De operatie was erg snel, binnen enkele minuten hadden de hackers toegang gekregen tot een gevoelig bestand en konden ze alle cryptocurrency overhevelen naar andere wallets.

Algo Capital beheert ruim $200 miljoen aan investeringen van investeerders. Het bedrijf stelt echter dat deze tegoeden nooit in gevaar zijn gekomen. In een tweet legt het bedrijf uit dat 99% van de tegoeden namelijk in cold storage wallets van cryptocurrency exchange Coinbase staan. Dit zijn wallets die niet verbonden zijn met het internet waardoor het vrijwel onmogelijk is om ze te hacken. Algo Capital legt verder uit:

We willen u laten weten dat geen van onze investeerders negatieve gevolgen heeft ondervonden aangezien wij – als algemene partners – de volledige verantwoordelijkheid hebben genomen en 100% van het verlies dekken.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie