Timo Bult Timo Bult
22/12/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2020 07:04

DeFi exchange noteert onder andere getokeniseerde Google aandelen, wat zijn dat?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
DeFi exchange noteert onder andere getokeniseerde Google aandelen, wat zijn dat?

Foto: BestForBest/Shutterstock

Een van de use cases voor gedecentraliseerde crypto-projecten is het faciliteren van de handel in traditionele activa zoals aandelen. Het voordeel hiervan is dat deze voor iedereen toegankelijk worden en ook in kleinere stukjes gekocht kunnen worden. Onlangs lanceerde Injective Protocol de handel in aandelen van een aantal grote bedrijven op zijn Decentralized Finance (DeFi) platform.
Injective is een gedecentraliseerde exchange die bovenop de Cosmos en Ethereum (ETH) chain is gebouwd. Het project wordt gesteund door Binance Labs, de investeringstak van de Binance cryptocurrency exchange.
Het wordt binnenkort mogelijk om getokeniseerde aandelen te verhandelen op het platform. Dit houdt in dat de traditionele aandelen worden vertegenwoordigd door een token, welke dus digitaal verhandeld kan worden. Hierdoor kan een aandeel in kleine stukjes worden opgedeeld en tegen lage kosten of zelfs gratis verhandeld worden, iets wat ideaal is wanneer het om dure aandelen gaat zoals die van Google.
De aandelen die aanvankelijk verhandelbaar zullen zijn, zijn die van Google, Facebook, Amazon en Netflix. Deze aandelen worden ook wel “FANG” aandelen genoemd en brachten investeerders enorme rendementen. Later zullen meer aandelen worden toegevoegd. De prijsdata van deze aandelen worden daarnaast aangeleverd door oracles van het Band Protocol.
De CEO van Injective Protocol Eric Chen wil vooral het investeren in aandelen voor iedereen toegankelijk maken:

“Investeren in aandelen blijft nog steeds ontoegankelijk voor miljarden mensen wereldwijd, terwijl de bestaande platforms als poortwachters fungeren en met technische uitdagingen kampen. Injective helpt deze problemen naadloos op te lossen, zodat iedereen zonder kosten in aandelen kan handelen.”

Het toegankelijk maken van financiële diensten kan worden gezien als een van de belangrijkste kerndoelen van crypto en blockchain. Zo maakt bitcoin (BTC) het bijvoorbeeld voor iedereen met een internetverbinding mogelijk om geld te bezitten en te verzenden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie