dit_jaar_maar_een_cryptocurrency_bedrijf_in_de_linkedin_top_50

Dit jaar maar één cryptocurrency-bedrijf in de LinkedIn top 50

LinkedIn stelt elk jaar per land een ranglijst met de 50 populairste bedrijven op. In voorgaande edities vonden we meerdere crypto-bedrijven terug, echter is dat dit jaar niet het geval. We zien we een positieve verassing.

De ‘Top Companies 2019’ ranglijst rangschikt bedrijven op basis van hun populariteit onder werknemers. Bedrijven worden beoordeeld op basis van onder andere de engagement tussen bestuurders en werknemers, vraag naar banen bij dat specifieke bedrijf en de algemene interesse in een bedrijf. Dit jaar voert Alphabet, het bedrijf achter Google, de top 50 aan. Op nummer twee en drie vinden we Facebook en Amazon terug.

Echter zien we minder crypto-bedrijven terug dan voorheen. Alleen cryptocurrency exchange Coinbase wist de top 50 te halen en staat op plek 35. Eerder haalden bedrijven zoals crypto exchange Gemini en Ripple de lijst nog wel.

Advertentie

Interessant genoeg eindigt Coinbase hiermee wel boven de crypto-sceptische bank op plek 44; JP Morgan Chase. Met de 35e plek staat de exchange daarnaast boven de tech-gigant Intel en het social-media platform Twitter.

Dat Coinbase interessant is voor werknemers is vooral te danken aan de hoge standaarden die Coinbase voor werknemers implementeert. Zo krijgen werknemers een zorgverzekering en kunnen vrouwen $5.000 krijgen om hun eicellen te laten invriezen. Het idee hierachter is dat vrouwen zich zo eerst op hun carrière kunnen richten en pas daarna aan kinderen hoeven te denken.

De werknemers van Coinbase hebben daarnaast een aantal opties voor wat betreft hun salaris. Zo kunnen ze hun salaris in normale fiat-valuta ontvangen, of in bitcoin (BTC) of een andere cryptocurrency. Naar verluidt krijgt 40% van de werknemers van Coinbase hun salaris in cryptocurreny uitbetaald.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.771,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.797,56 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.821,13 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€6.825,81 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.827,43 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.838,49 Kopen
Laatste nieuws