Home Nieuws Wallets en Exchanges DX.Exchange lanceert handel in tokenized aandelen van Tesla, Apple en meer

DX.Exchange lanceert handel in tokenized aandelen van Tesla, Apple en meer

Een nieuwe digitale exchange, DX.Exchange, maakt de handel in aandelen van bedrijven zoals Tesla en Apple mogelijk middels digitale tokens. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele handel in aandelen en betekent een enorme stap voorwaarts voor cryptocurrency en blockchain in het algemeen.

Een van de grootste voordelen van de ‘tokenized’ aandelen, is dat ze op elk moment verhandeld kunnen worden. Bij de handel in aandelen op traditionele beurzen ben je gebonden aan de openingstijden van een beurs. Dx. Exchange biedt vanaf volgende week de mogelijkheid om aandelen van tien aan de Nasdaq genoteerde bedrijven, op elk moment te verhandelen.

- Advertentie -

Nog een ander voordeel is dat beleggers ook kunnen besluiten maar een fractie van een aandeel te kopen. Het is daarom ook voor kleinere beleggers interessant om via DC.Exchange te beleggen. Bovendien maakt het de Amerikaanse aandelen toegankelijker voor buitenlandse beleggers.

Amerikaanse toezichthouders zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) overzien de handel in traditionele aandelen en normaal gesproken ook de handel op digitale platforms als DX. Echter zegt de CEO van de exchange, Daniel Skowronski, dat hij geen toestemming nodig heeft van de Amerikaanse toezichthouders. Zijn exchange heeft namelijk een vergunning in Estland gekregen en mag daarmee in de gehele Europese Unie opereren.

Skowronski zei verder:

We zagen een enorme kans in het tokenizen van bestaande effecten. Wij geloven dat dit het begin is van de fusie van de traditionele markt met blockchain-technologie. Dit gaat een geheel nieuwe wereld van handel in effecten, oud en nieuw, openen.

De digitale aandelen zijn gebonden aan de daadwerkelijke aandelen. Die aandelen die achter de tokens zitten, worden beheerd door MPS MarketPlace Securities Ltd., een bedrijf dat geregistreerd staat in Cyprus. De tokens zelf zullen gebaseerd zijn op de Ethereum-blockchain.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.177,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.241,72 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.245,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.256,59 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.