Rico Engelbarts
05/01/2019 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2019 12:00

DX.Exchange lanceert handel in tokenized aandelen van Tesla, Apple en meer

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
DX_exchange_lanceert_handel_in_tokenized_aandelen_van_apple_tesla_en_meer

Een nieuwe digitale exchange, DX.Exchange, maakt de handel in aandelen van bedrijven zoals Tesla en Apple mogelijk middels digitale tokens. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele handel in aandelen en betekent een enorme stap voorwaarts voor cryptocurrency en blockchain in het algemeen.
Een van de grootste voordelen van de ‘tokenized’ aandelen, is dat ze op elk moment verhandeld kunnen worden. Bij de handel in aandelen op traditionele beurzen ben je gebonden aan de openingstijden van een beurs. Dx. Exchange biedt vanaf volgende week de mogelijkheid om aandelen van tien aan de Nasdaq genoteerde bedrijven, op elk moment te verhandelen.
Nog een ander voordeel is dat beleggers ook kunnen besluiten maar een fractie van een aandeel te kopen. Het is daarom ook voor kleinere beleggers interessant om via DC.Exchange te beleggen. Bovendien maakt het de Amerikaanse aandelen toegankelijker voor buitenlandse beleggers.
Amerikaanse toezichthouders zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) overzien de handel in traditionele aandelen en normaal gesproken ook de handel op digitale platforms als DX. Echter zegt de CEO van de exchange, Daniel Skowronski, dat hij geen toestemming nodig heeft van de Amerikaanse toezichthouders. Zijn exchange heeft namelijk een vergunning in Estland gekregen en mag daarmee in de gehele Europese Unie opereren.
Skowronski zei verder:

We zagen een enorme kans in het tokenizen van bestaande effecten. Wij geloven dat dit het begin is van de fusie van de traditionele markt met blockchain-technologie. Dit gaat een geheel nieuwe wereld van handel in effecten, oud en nieuw, openen.

De digitale aandelen zijn gebonden aan de daadwerkelijke aandelen. Die aandelen die achter de tokens zitten, worden beheerd door MPS MarketPlace Securities Ltd., een bedrijf dat geregistreerd staat in Cyprus. De tokens zelf zullen gebaseerd zijn op de Ethereum-blockchain.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie