Home Nieuws Wallets en Exchanges Eerste crypto exchange die technologie NASDAQ gebruikt kondigt lancering aan; exclusief Amerikaanse...

Eerste crypto exchange die technologie NASDAQ gebruikt kondigt lancering aan; exclusief Amerikaanse klanten

- Advertentie -

De eerste cryptocurrency-exchange die de technologie van de Amerikaanse Wall Street-gigant NASDAQ gaat gebruiken onthulde dat het van plan is om volgende maand te lanceren in een special op Finance Magnates, maandag 14 mei.

NASDAQ, de op een na grootste effectenbeurs ter wereld naar marktkapitalisatie na de New York Stock Exchange (NYSE), levert de technologie die de nieuwe gecentraliseerde crypto-exchange DX draaiende houdt, volgens de CEO van het project, Daniel Skowronski. Hij noemde de ophanden zijnde exchange een “one-stop-shop” voor het “uitwisselen van fiat en crypto, het houden van coins en voor wallet services”.

Volgens het rapport zal DX geen kosten in rekening brengen voor de handel en zal beginnen met handelen met de zes grootste cryptocurrencies op de markt, waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). In de tweede fase is de exchange naar verluidt van plan om 20 tot 25 coins toe te voegen, evenals “kleinere tokens”, aldus Skowronski, zonder te specificeren welke crypto assets het betreft. Op Finance Magnates vertelde Skowronski:

We ondersteunen blockchain technologie. En de manier waarop we dit ecosysteem kunnen helpen is door de tokens te controleren en ervoor te zorgen dat de goede worden gepromoot. We gaan geen coins listen alleen omdat ze ons betalen. Degenen die het waard zijn zullen listed worden.

Skowronski meldt ook dat DX bij de lancering niet beschikbaar zal zijn voor Amerikaanse klanten, hoewel de exchange naar verluidt “in gesprek” is met Amerikaanse toezichthouders.

Vorige maand zei Adena Friedman, CEO van Nasdaq, dat het bedrijf zou overwegen om crypto-handelsplatform te worden als de markt meer gereguleerd wordt.

Vorige week meldden meerdere media dat de Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf van de NYSE, haar klanten Bitcoin wil laten kopen en houden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.106,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.148,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.167,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.218,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.388,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...