Jerrymie Marcus Jerrymie Marcus
26/07/2022 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2022 04:00

Eigenaar Binance klaagt Bloomberg aan vanwege Changpeng Zhao’s Ponzi Scheme

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO del exchange Binance no ha sido declarado en riesgo de fuga

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Changpeng Zhao is de eigenaar van cryptobeurs Binance en hij klaagt nieuwsoutlet Bloomberg aan vanwege een artikel met de titel: Changpeng Zhao’s Ponzi Scheme. Ofwel, CZ en zijn bedrijf worden door het slijk gehaald en hij ziet dit als laster.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Schadelijk voor publieke imago

Het nieuws van de aanklacht werd vannacht gedeeld door de Hong Kong Economic Times. In het artikel wordt bevestigd dat Changpeng Zhao het bedrijf Modern Media Company zal aanklagen. Dit is het moederbedrijf waar Bloomberg onder valt.

Het gaat om de 250e editie van Bloomberg Businessweek. De verdediging van Zhao zegt dat Bloomberg een invloedrijke publicatie is en betoogt dat de covertitel zijn publieke imago schaadt. Het bedrijf is gevraagd om de lasterlijke opmerkingen tegen Zhao in te trekken, een formele verontschuldiging af te geven en financiële compensatie aan te bieden, inclusief schade.

Advertentie

Bloomberg lijkt titel al veranderd te hebben

In onderstaande tweet lijkt hij te suggereren dat actie bij het woord gevoegd moet worden, ook al schrijft CZ niet direct over Bloomberg.

Bloomberg lijkt de zorgen van Zhao gedeeltelijk tevreden te hebben gesteld voordat de rechtszaak werd aangespannen. Er zijn (vooralsnog onbevestigde) geruchten dat de titel gewijzigd is in “The Mysterious Changpeng Zhao.”

Bloomberg is een internationaal mediabedrijf, het artikel wordt dan ook in Engelstalige landen gepubliceerd onder een andere titel: “Can Crypto’s Richest Man Stand the Cold?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Interview had ander doel

CZ zegt dat de journalist en Bloomberg hem niet eerlijk behandeld hebben. Hij werd geïnterviewd voor een profiel en er werden foto’s geschoten. Vervolgens werden derde partijen geïnterviewd om een evenwichtiger beeld te geven, maar volgens de directeur van Binance heeft Boomberg ervoor gekozen om alleen de negatieve reacties te publiceren.

 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

200 miljoen van Forbes

Dit is niet de eerste keer dat Zhao een media-outlet aanklaagt. Binance klaagde Forbes in 2020 vanwege een artikel waarin wordt gesuggereerd dat Binance geld verduistert om toezichthouders te ontwijken. Het gekke is dat Binance de rechtszaak begin 2021 liet vallen, en aankondigde dat ze 200 miljoen dollar gaan investeren in Forbes. Tja.. het is en blijft de cryptowereld.

 

Deel dit artikel
Jerrymie Marcus

Jerrymie heeft jarenlang als journalist gewerkt en heeft vervolgens zijn sporen verdiend in de Nederlandse crypto-industrie. Hij kwam voor het eerst in aanraking met Bitcoin vanwege remmitance. Het was te duur en te traag om geld via het bankwezen naar familie in het buitenland te sturen, maar Bitcoin bleek hier perfect voor te zijn. Inmiddels heeft Jerrymie Nederland achter zich gelaten om de bearmarkt vanuit Indonesië gade te slaan. In het land van zijn familie helpt hij met het opzetten van Bitcoin-educatieprogramma’s, eet hij veel nasi goreng en schrijft hij over cryptocurrency.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie