Rico Engelbarts
26/04/2018 13:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2018 13:52

Filipijnen legaliseren cryptocurrency exchanges in economische zone

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
filipijnen_legaliseren_tien_crypto_bedrijven

De Filipijnse overheid verwelkomt bijna een dozijn aan crypto bedrijven te gaan werken in een speciale economische zone in nabijheid van buurlanden, waarin soepele belastingregels gelden.
Volgens een rapport van Reuters zullen de Filipijnen de intrede van tien blockchain en cryptocurrency bedrijven legaliseren om te gaan werken in de Cagayan Economic Zone Authority (CEZA), een door de overheid gereguleerd gebied dat op een uur vliegen ligt van Hong Kong en Taiwan.
Raul Lambino, voorzitter van de CEZA, liet Reuters weten dat de overheid deze aanpak kiest om de lokale werkgelegenheid te stimuleren. Hij bevestigde tevens dat de overheid licenties zal uitdelen en in de praktijk de werkzaamheden van de bedrijven zal legaliseren.
De bedrijven zullen ook cryptocurrency exchanges mogen beheren, ICO’s organiseren en zich bezighouden met mining. Lambino deed de volgende uitspraak:

We staan op het punt om licenties te verlenen aan tien cryptocurrency exchange platformen. Ze zijn Japans, Maleis, Koreaans en uit Hong Kong. Ze zullen zich richten op cryptocurrency mining, ICO’s en exchanges.

Er is wel een ‘maar’ aan bovenstaand nieuws toe te voegen. Elke stroom van fiat valuta, zowel inkomend als uitgaand moet buiten de Filipijnse landsgrenzen plaatsvinden om de wetgeving te omzeilen.
Om de openstaande vacatures te vullen overweegt de raad van bestuur van de CEZA een nieuwe financieel-technologische universiteit op te richten die zich specifiek gaat richten op blockchain technologie. Deze instelling zal ook gelokaliseerd zijn in de CEZA.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie