Timo Bult Timo Bult
15/01/2022 10:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2022 10:56

FTX lanceert gigantisch crypto investeringsfonds van $2 miljard

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX op zoek naar $1 miljard aan investeringen, zet sterke groei voort

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

Crypto exchange FTX maakte gisteren bekend een enorm crypto investeringsfonds te lanceren; FTX Ventures. Het fonds bestaat uit maar liefst $2 miljard en gaat investeren in projecten om de adoptie van blockchain en web3 te stimuleren. Dat maakt de exchange bekend in een persbericht.

Investeringen in crypto-bedrijven schieten omhoog, bullmarkt begonnen?
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX Ventures investeert in web3

In het persbericht valt te lezen dat FTX Ventures zich gaat richten op een breed scala aan sectoren. Zo wil het investeren in fintech, software, gezondheidszorg en gaming, met als doel dus om de adoptie van blockchain en web3 te stimuleren.

FTX oprichter Sam Bankman-Fried laat weten veel aan de hulp van vroege investeerders in zijn FTX exchange te hebben gehad. Hij hoopt met FTX Ventures nu hetzelfde te kunnen doen voor andere projecten:

“Onze investeerders bij FTX hebben een grote impact gehad door onze groei en ontwikkeling te ondersteunen. We streven ernaar hetzelfde te doen met FTX Ventures en zijn verheugd om de slimste koppen en disruptieve innovatie in technologie te vinden,”

Het team achter FTX Ventures bestaat uit 8 leden en komt onder leiding van Amy Wu. Zij was eerder partner bij Lightspeed Venture Partners, een durfkapitaalfonds met meer dan $10 miljard aan investeringen. Wu kijkt uit naar het verder ontwikkelen van de web3 gaming-wereld, iets wat volgens haar het grote publiek naar het ecosysteem kan brengen:

“Met FTX Ventures willen we ondernemers ondersteunen bij het opbouwen van generatiebedrijven. We zijn vooral enthousiast over web3-gaming en het vermogen ervan om het grote publiek bij het ecosysteem te betrekken.”

Niet het eerste investeringsavontuur van FTX

FTX Ventures is niet het eerste avontuur voor FTX als het op investeringen aankomt. Vorig jaar maakte de exchange nog bekend $100 miljoen in Solana-projecten te willen investeren. Dit plan werd samen met Solana Ventures en Lightspeed Venture Partners opgezet.

De exchange zelf was eerder vorig jaar zelf nog het ontvangstadres van een grote investering. FTX haalde $900 miljoen op bij verschillende investeerders, wat op dat moment de grootste investering in een crypto-bedrijf ooit was.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie