geen_bewijs_gevonden_van_insiders_trading_bitcoin_cash_coinbase

Geen bewijs gevonden van insider trading Bitcoin Cash bij Coinbase

0

De cryptocurrency exchange Coinbase heeft een intern onderzoek gehouden nadat zij beschuldigd werden van insider trading (handel met voorkennis). De exchange had twee advocatenkantoren ingehuurd om het interne onderzoek uit te voeren. Zij hebben geen bewijs kunnen vinden en zullen geen verdere maatregelen ondernemen.

Coinbase is de grootste cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten. Op 20 december 2017 kondigde het bedrijf plotseling aan Bitcoin Cash op het platform aan te gaan bieden. Sindsdien ligt de exchange onder vuur met beschuldigingen van insider trading.

De aankondiging viel namelijk samen met een plotselinge stijging in de vraag naar Bitcoin Cash. Het was een nog nooit eerder vertoonde stijging. Handelaren zagen in enkele minuten hun vermogen verdubbelen. Dezelfde dag maakte Coinbase de aankondiging terwijl woordvoerders eerder hadden aangegeven niet voor januari 2018 Bitcoin Cash aan te zullen bieden. Het duurde hierdoor niet lang voordat Coinbase beschuldigd werd voorkennis te hebben omtrent deze plotselinge stijging.

Één van deze mensen was ondervoorzitter George Kikvadze van Bitfury:

In reactie op bovenstaande kondigde Coinbase een onmiddellijk intern onderzoek aan. Hierbij werd grondig onderzoek beloofd en werd daad bij het woord gevoegd door het aanstellen van twee bekende advocatenkantoren die zich met het onderzoek zullen bezig houden. Vervolgens had Coinbase de handel in Bitcoin Cash voor een aantal weken stilgelegd.

Nu er geen bewijs gevonden is kan Coinbase opgelucht ademhalen. De exchange geeft aan dat het maatregelen niet uit de weg was gegaan in het geval er bewijs was gevonden. Hoewel deze zaak lijkt afgedaan, is Coinbase nog steeds verwikkeld in onderzoek. In maart 2018 heeft Jeffrey Berk Coinbase aangeklaagd voor $5 miljoen aan schadevergoeding. Deze zaak loopt nog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws