geruchten_over_goldman_sachs_trading_desk_zijn_fake_news

Geruchten over Goldman Sachs trading desk zijn “fake news” – Goldman Sachs CFO

0

Geruchten over Goldman Sachs’ uitstellen van haar Crypto Trading Desk blijken niet waar te zijn, zo laat Goldman’s Chief Financial Officer (CFO) Martin Chavez weten aan nieuwswebsite CNBC. Op de TechCrunch Disrupt Conference in San Francisco benadrukte Chavez dat Goldman geen plannen tot uitstellen had:

Ik dacht niet dat ik mezelf ooit deze term zou horen gebruiken, maar ik moet het nieuws toch echt omschrijven als fake news

Bloomberg liet rond december 2017 weten dat Goldman Sachs van plan was om een crypto unit op te stellen tegen het einde van 2018. Echter berichte Business Insider afgelopen week dat anonieme bronnen binnen de bank lieten weten dat Goldman haar plannen zou annuleren in verband met onduidelijke regulatie omtrent de crypto markten.

Volgens Chavez was de hype rond het openen van een crypto trading desk binnen Goldman enigszins vroegtijdig:

Misschien was iemand onze activiteiten hier aan beschouwen en werden ze overenthousiast, denkend dat we market making binnen principal en physical Bitcoin zouden teweegbrengen. Toen ze echter dieper erin doken realiseerde ze zich dat de evolutie nog niet zo’n punt bereikt had.

Hoewel Goldman als enige tijd actief is in het verzorgen van liquiditeit voor Bitcoin (BTC) futures contracten liet Chavez weten dat voordat de bank actief kan raken in physical BTC er een betrouwbare bewarings oplossing moet zijn:

Physical BTC is zeer interessant en zeer uitdagend. Vanuit het bewarings oogpunt zien we echter nog niet een institutioneel niveau oplossing voor BTC. We zijn zeer geïnteresseerd in een zo’n oplossing maar het is een lange weg

Chavez liet weten dat de bank ondertussen werkt aan een BTC derivative; non-deliverable forwards contracten, een soort OTC contracten welke in Dollars  geregeld worden.

De prijs van BTC daalde sterk na het nieuws dat Goldman haar trading desk zou annuleren, met een totale daling van meer dan 12% binnen 24 uur. Ook meerdere andere altcoins gingen hierin mee. Bitcoin staat ondertussen op $6.501, waar het eerder nog op $7.150 stond.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws