Ivo Melchers Ivo Melchers
08/11/2023 13:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 11:52

Grote crypto beurs tilt crypto tot hoger niveau met uniek product

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Grote crypto beurs tilt crypto tot hoger niveau met uniek product

Foto: Tada Images/Shutterstock

Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, mag zich vanaf vandaag bij een select lijstje van cryptobeurzen voegen die een eigen non-custodial Web3 wallet aanbieden.  Miljoenen crypto-gebruikers wereldwijd kunnen nu Web3 ontdekken via de applicatie van Binance ‘’zonder het risico te lopen seed phrases te verliezen of te worstelen met ingewikkelde onboarding processen’’.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance crypto wallet

Eerder vandaag werd de lancering van de nieuwe wallet gedeeld met het publiek tijdens de Binance Blockchain Week conferentie in Istanbul.

Tijdens de Binance Blockchain Week-conferentie in Istanbul werd vandaag aan het publiek de lancering van de nieuwe wallet bekendgemaakt. Binance heeft tevens alle details opgesomd in een nieuw blogbericht.

Binance gaat nu onder andere Coinbase en OKX achterna als beurs dat gebruikers in staat stelt zelf hun cryptomunten in beheer te nemen en te interacteren met decentralized finance (DeFi).

De wallet van Binance is te vinden binnen de eigen applicatie van de beurs, die voornamelijk wordt gebruikt voor de handel in cryptocurrencies. Met simpelweg één klik kun je als Binance-gebruiker de wereld van Web3 betreden.

Binance streeft ernaar om klanten de mogelijkheid te bieden om duizenden tokens uit te wisselen over meer dan 30 verschillende blockchains, DeFi-toepassingen te ontdekken, geld over te maken tussen de beurs en de wallet, en rendement te behalen op digitale activa.

ChangPeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, onthulde tijdens de conferentie het belang van Web3 wallets:

‘’Web3 wallets vertegenwoordigen meer dan alleen het opslaan van digitale activa; ze zijn een integraal onderdeel van het Web3 raamwerk en geven individuen de mogelijkheid tot zelfsoevereine financiën.’’

Veilig bitcoin bewaren

Binance legt in haar blog uit dat de wallet ‘’robuuste’’ beveiliging biedt dankzij het gebruik van ‘multi-party computation’ (MPC) technologie. Deze beveiligingstechniek creëert drie afzonderlijk opgeslagen ‘key-shares’ in plaats van één enkele seed phrase, ofwel herstelzin.

De eerste key-share wordt beschermd door Binance zelf. De tweede wordt bewaard op het apparaat van de gebruiker. De laatste wordt versleuteld via een door de gebruiker opgegeven herstelwachtwoord en opgeslagen op een cloudopslag van de gebruiker (iCloud of Google Drive).

Het verschil met andere Web3 wallets is dat er bij Binance geen sprake is van een single point of failure. Normaliter zou het verliezen van je herstelzin de doodsteek kunnen betekenen, maar bij Binance is dit niet het geval. Om toegang te krijgen tot de wallet van Binance heb je minimaal twee sleuteldelen nodig. Als één sleuteldeel verloren gaat of wordt gekraakt, garanderen de andere twee dus nog altijd toegang tot de fondsen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie