Timo Bult Timo Bult
16/04/2024 10:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2024 08:26

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
iPhone-gebruikers met crypto, let op: 'schakel iMessage uit'

Foto: ADRIAN3388/Shutterstock

In een recente post op social-mediaplatform heeft Trust Wallet, een bekende crypto-walletprovider, een belangrijke waarschuwing gedeeld voor iPhone-gebruikers. Het bedrijf onthulde de ontdekking van een gevaarlijke kwetsbaarheid van iMessage, welke op het Dark Web wordt verhandeld. Trust Wallet stelt dat gebruikers met een cryptowallet op hun iPhone onmiddelijk iMessages moeten uitschakelen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

iPhones kunnen geïnfiltreerd worden, cryptowallets zijn niet veilig

Volgens Trust Wallet is er een “zero-day-exploit” gevonden die het mogelijk maakt voor kwaadwillenden om iPhones aan te vallen via iMessage, zonder dat de gebruiker een link hoeft aan te klikken. Dit veiligheidsrisico vormt een significante bedreiging, vooral voor individuen die grote hoeveelheden cryptocurrency bezitten. Op het Darkweb wordt deze exploit aangeboden voor 2 miljoen dollar, wat een indicatie is van hoe waardevol de exploit kan zijn voor potentiële aanvallers.

Volgens een post van Trust Wallet CEO, Eowyn Chen, “heeft threat intelligence een zero-day exploit voor iOS iMessage gedetecteerd die op het Darkweb te koop wordt aangeboden. Het is een exploit die geen klik vereist om de controle over de telefoon via iMessages over te nemen. De vraagprijs is 2 miljoen dollar. Dit zou logisch zijn voor doelwitten met een zeer hoge waarde, omdat hoe vaker de zero-day wordt gebruikt, hoe groter de kans is dat het in het wild wordt ontdekt door onderzoekers.”

Ondanks dat de exploit dus waarschijnlijk vooral misbruikt zal worden om mensen met veel crypto aan te vallen, lopen in principe alle cryptowallets op iPhones gevaar. Het is aannemelijk dat Apple snel met een update komt om het probleem op te lossen.

Mensen met bitcoin en altcoin-wallets op iPhone wordt het volgende aangeraden

Gezien de ernst van deze kwetsbaarheid, adviseert Trust Wallet iPhone-gebruikers met klem om iMessage uit te schakelen tot Apple met een oplossing komt. Dit preventieve advies is niet alleen gericht aan gebruikers van Trust Wallet, maar aan iedereen wiens crypto-wallets private key op een iPhone is opgeslagen.

Het uitschakelen van iMessage kan via Instellingen -> Berichten, waar vervolgens iMessage uitgeschakeld kan worden.

imessages-uitschakelen-iphone
Dit is hoe je iMessages kan uitschakelen op iPhone.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie