Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Deze Japanse exchange leent BTC van gebruikers voor jaarlijkse vergoeding

In een wanhopige poging om de liquiditeit te verhogen en gebruikers aan te trekken, heeft de Japanse cryptocurrency-exchange Bitbank een Bitcoin-leenprogramma aangekondigd.

Meer dan 1 BTC kan uitgeleend worden

- Advertentie -

Volgens een rapport stelt de exchange de rekeninghouders in staat om minimaal 1 Bitcoin (BTC) uit te lenen aan haar Virtual Currency Lending service, in ruil voor een vaste, vooraf vastgestelde rentevoet.

Aanvankelijk zal de service alleen beschikbaar zijn voor BTC-houders, maar het is de bedoeling dat ook populaire cryptocurrencies als Ripple (XRP), Ether (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) in de komende maanden in de service opgenomen worden.

Bitbank, een van de 16 cryptocurrency-exchanges met een volledige vergunning in Japan, biedt acht cryptocurrency trading pairs en is de 31e grootste exchange op basis van het dagelijkse handelsvolume.

De stap valt in hetzelfde rijtje als het crypto-leenprogramma van GMO, dat de Japanse digitale asset-exchange lanceerde in april 2018, wat Bitbank de tweede exchange in het Bitcoin-gekke land maakt die zoiets doet.

Het technische gedeelte

Zoals vermeld, zal het programma de BTC van de gebruiker voor minimaal 12 maanden lenen en rente uitkeren in verhouding tot het uitgeleende kapitaal.

Echter niet iedereen kan zijn of haar BTC verhuren, omdat de exchange een maand lang toezicht zal houden op “recruitment” voor het programma, waarbij het uitgebreide persoonlijke en accountcontroles uitvoerts bij geinteresseerde gebruikers. Na goedkeuring zouden de doorgelichte handelaren hun BTC in de volgende maand kunnen uitlenen; dat wil zeggen dat een gebruiker die in juni 2018 is goedgekeurd, vanaf juli 2018 kan deelnemen, met een lock-in tot juli 2019.

Interessant genoeg is Bitbank schijnbaar streng met haar lock-in-periode van 12 maanden, zoals de aankondiging specificeert:

De cryptocurrency blijft geblokkeerd gedurende de gehele uitleentermijn. De cryptocurrency kan dus niet worden verkocht overgedragen. Alleen wanneer de leenperiode is verstreken of geretourneerd door Bitbank, kan de klant de cryptocurrency verkopen of overdragen.

De kleine lettertjes

Bitbank zal een “gebruikersvergoeding” betalen aan geldschieters voor het gebruik van hun fondsen maar die zijn niet in overeenstemming met de befaamde rendementspercentages van cryptocurrency.

Voor bedragen tot 5 BTC is het dividend een schamele 3%, en slechts 1% meer dan dat voor gebruikers die meer dan 5 BTC uitlenen en maximaal 5% aan “gebruikersvergoedingen” voor bedragen hoger dan 10 BTC.

Op dit moment is het nog niet bekend of de vergoedingen op elke maand op per jaar verwerkt worden.

In het geval dat een geldschieter besluit zijn of haar geld terug te nemen, voor wat voor reden dan ook, verliest hij of zij 5%, inclusief gerelateerde belastingen.

Interessant is dat de rivaal van de exchange, GMO, een veel betere deal voor gebruikers biedt met betrekking tot een lock-in-periode; zij hanteren een minimum-periode van drie maanden voor gebruikers die hun BTC lenen, en een tijdsbestek van 150 dagen voor andere currencies als ETH, XRP en LTC.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...