Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Japanse messaging gigant Line krijgt mogelijk vergunning voor cryptocurrency exchange

De Japanse messaging reus Line krijgt naar verluidt binnenkort een vergunning van de Financial Services Agency (FSA), de Japanse financiële toezichthouder. Met die vergunning zal het bedrijf een cryptocurrency exchange op kunnen gaan zetten in het land.

Line heeft ruim 80 miljoen gebruikers binnen Japan waarvan er 50 miljoen gebruikmaken van Line’s betaalplatform, Line Pay. Wereldwijd maken zo’n 187 miljoen gebruikers gebruik van het messaging-platform.

- Advertentie -

Line is van plan een cryptocurrency exchange op te zetten in Japan, BitMax genaamd. De exchange zal naar verluidt op dezelfde techniek gebaseerd zijn als BitBox, een andere exchange van Line.  Deze is echter niet toegankelijk voor Japanners vanwege de strenge regelgeving in Japan. Elke crypto exchange dient er namelijk een vergunning te hebben, waarvoor eerst door een langdurig en streng proces gegaan moet worden.

De FSA zou zo vroeg als deze maand al een vergunning kunnen verlenen aan Line. Een paar weken daarna zou de exchange al live kunnen zijn, aldus Line in een persverklaring. Op BitMax zullen grote cryptocurrencies als bitcoin (BTC) verhandeld kunnen worden, maar ook Links eigen cryptocurrency, Link genaamd.

Line hoopt daarnaast in de nabije toekomst ook een bankvergunning te kunnen vergaren. Met zo’n vergunning zou het cryptocurrencies nog verder kunnen integreren binnen zijn ecosysteem. Deze vergunning zou pas op zijn vroegst in 2020 uitgegeven kunnen worden.

Line wil zich mede middels deze vergunningen verder uitbreiden binnen de financiële sector. De co-CEO, Shin Jung-ho, zei eerder deze maand nog dat het bedrijf ook van plan is om brokerage-diensten voor aandelen aan te gaan bieden.

Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.217,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.253,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.279,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.287,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.297,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.217,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.253,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.279,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.287,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.297,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...