Timo Bult Timo Bult
20/06/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2019 14:45

Japanse messaging gigant Line krijgt mogelijk vergunning voor cryptocurrency exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Japanse messaging gigant Line krijgt mogelijk vergunning voor cryptocurrency exchange

De Japanse messaging reus Line krijgt naar verluidt binnenkort een vergunning van de Financial Services Agency (FSA), de Japanse financiële toezichthouder. Met die vergunning zal het bedrijf een cryptocurrency exchange op kunnen gaan zetten in het land.
Line heeft ruim 80 miljoen gebruikers binnen Japan waarvan er 50 miljoen gebruikmaken van Line’s betaalplatform, Line Pay. Wereldwijd maken zo’n 187 miljoen gebruikers gebruik van het messaging-platform.
Line is van plan een cryptocurrency exchange op te zetten in Japan, BitMax genaamd. De exchange zal naar verluidt op dezelfde techniek gebaseerd zijn als BitBox, een andere exchange van Line.  Deze is echter niet toegankelijk voor Japanners vanwege de strenge regelgeving in Japan. Elke crypto exchange dient er namelijk een vergunning te hebben, waarvoor eerst door een langdurig en streng proces gegaan moet worden.
De FSA zou zo vroeg als deze maand al een vergunning kunnen verlenen aan Line. Een paar weken daarna zou de exchange al live kunnen zijn, aldus Line in een persverklaring. Op BitMax zullen grote cryptocurrencies als bitcoin (BTC) verhandeld kunnen worden, maar ook Links eigen cryptocurrency, Link genaamd.
Line hoopt daarnaast in de nabije toekomst ook een bankvergunning te kunnen vergaren. Met zo’n vergunning zou het cryptocurrencies nog verder kunnen integreren binnen zijn ecosysteem. Deze vergunning zou pas op zijn vroegst in 2020 uitgegeven kunnen worden.
Line wil zich mede middels deze vergunningen verder uitbreiden binnen de financiële sector. De co-CEO, Shin Jung-ho, zei eerder deze maand nog dat het bedrijf ook van plan is om brokerage-diensten voor aandelen aan te gaan bieden.
Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie