Ivo Melchers Ivo Melchers
27/09/2023 09:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2023 09:00

Je eigen crypto hardware wallet maken: YouTuber laat zien hoe

Nieuws
Je eigen crypto hardware wallet maken: YouTuber laat zien hoe

Foto: LuchschenF / Shutterstock.com

Wat betreft het bewaren van crypto worden investeerders opgezadeld met verschillende opties die ieder zijn eigen voordelen en risico’s met zich mee brengt. Een hardware wallet wordt over het algemeen beschouwd als de meest veilige optie. Terwijl het aanschaffen van zo’n apparaat vanzelfsprekend het meest voor de hand ligt, bewijst YouTuber ‘VoltLog’ dat je ook zelf de handen uit de mouw kunt steken om je investeringen veilig op te bergen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zelf Trezor crypto hardware wallet maken

VoltLog is een populaire YouTube-creator die bekendheid heeft verworven in de wereld van elektronica, technologie en DIY (Do It Yourself) projecten.

Degene achter het YouTubekanaal is de Romeense Florin Cocos. In 2018 bouwde Cocos zijn eigen DIY-Trezor zonder toegang te hebben tot een ‘echte’ Trezor hardware wallet. Dit is mogelijk dankzij de open-sourcecode van de hardware wallet-fabrikant.

Eind november, iets meer dan een jaar na de oprichting, maakte Trezor de broncode van hun hardware wallet-software vrij beschikbaar voor het publiek. Sindsdien kan iedereen deze naar eigen wens bekijken, controleren en gebruiken.

De ingenieur demonstreerde het proces van het maken van de DIY Trezor Model One op zijn YouTubekanaal. Hij maakte gebruik van elektronische componenten die waren gekocht bij distributeurs als Farnell.

Na vijf jaar is Cocos nog steeds zeer te spreken over zijn zelf gemaakte hardware wallet. Hij zou dan ook te allen tijde zijn eigen apparaat de voorkeur geven boven een op de markt gekocht exemplaar.

De reden dat Cocos zelf aan de slag ging had niks te maken met de beschikbaarheid van Trezor op de markt. Hij was in plaats daarvan gericht op het verspreiden van het woord over open-source projecten. Naar zijn mening wordt het vrijgeven van broncodes steeds populairder en zal dit alleen nog maar groeien in de toekomst.

Geschikt voor iedere crypto investeerder?

Het hele proces van het bouwen en installeren van de firmware, ofwel de software die op hardware is ingebed, op de DIY Trezor wallet nam naar eigen zeggen zo’n 10 uur in beslag. Ondanks de relatief korte tijd, zou het voor de gemiddelde gebruiker ‘’bijna onmogelijk’’ zijn om zo’n apparaat te bouwen zonder enige kennis van elektronica.

Hij gaf aan dat het proces vereenvoudigd zou kunnen worden, maar alleen ten koste van aanzienlijke veiligheidsrisico’s.

Cocos beschikt over een bachelordiploma in elektrotechniek en ontwerpt en bouwt al tien jaar professioneel elektronica en meer dan vijftien jaar als hobby. Volgens hem is deze expertise geen vereiste, maar enkele jaren ervaren verhoogt de kans op succes significant.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement