Rico Engelbarts
28/05/2018 15:00 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2018 15:00

Korea’s grootste cryptocurrency exchange stopt met handelen in 11 landen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
zuid-koreaanse_cryptocurrency_exchange_bithumb_stopt_met_handelen_in_elf_landen

Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Bithumb stopt met het verhandelen van coins in elf landen, waaronder Noord-Korea, Iran en Irak.
In berichtgeving van vandaag liet de exchange weten dat het gehoor zal geven aan wereldwijde anti-witwas normen door alle transacties van inwoners uit landen op de zwarte lijst (Non-Cooperative Countries and Territories, NCCT)  te blokkeren.
De elf NCCT landen worden door de Financial Action Task Force (FATF) gezien als naties die onvoldoende maatregelen hebben getroffen om witwaspraktijken, financiering van terrorisme en andere dreigingen voor internationale financiële systemen tegen te gaan.
Naast Noord-Korea behoren ook Bosnië en Herzegovina, Ethiopië, Syrië, Iran, Irak, Sri Lanka, Trinidad en Tobago, Tunesië, Vanuatu en Jemen tot de landen op de zwarte lijst.
De maatregelen waren sinds gisteren van kracht, toen Bithumb geen nieuwe gebruikers uit de elf landen meer accepteerde. Voor bestaande gebruikers zal hun account vanaf 21 juni niet meer werken.
Volgens de data van CoinMarketCap is Bithumb Korea’s grootste en ‘s werelds op vijf na grootste cryptocurrency exchange met meer dan $400 miljoen in handelsvolume in 24 uur.
Naast bovenstaande maatregelen heeft Bithumb, naar eigen zeggen ook haar eigen anti-witwasbeleid kracht bijgezet door de aanbevelingen van de Zuid-Koreaanse overheid en de Korea Blockchain Association te implementeren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie