Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/05/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2023 09:00

Ledger stelt beruchte crypto wallet update uit na felle kritiek

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto wallet gigant Ledger kondigt grote ontslagronde aan

Foto: Quinten Jacobs / Shutterstock.com

De Franse hardware wallet provider Ledger kreeg veel kritiek te verduren na de aankondiging van zijn seed phrase recovery dienst. Met de staart tussen de benen kondigt Ledger een voorlopig uitstel van de update aan. Pascal Gauthier, de CEO van Ledger, communiceert de beslissing in een Twitterbericht aan gebruikers. Het bedrijf geeft daarbij aan de feedback over Ledger Recovery te hebben gehoord en onthulde een routekaart voor een open-source implementatie van de dienst.

Biden onder druk: Grijp in bij gijzeling leiders crypto-gigant Binance
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

De Ledger controverse

Een seed phrase is een unieke woordcombinatie van gewoonlijk 12, 18 of 24 willekeurige woorden. De woordcombinatie maakt het mogelijk je private key te herstellen, ook al ben je de seed phrase zelf verloren. Het beveiligen van de privésleutel is cruciaal om te voorkomen dat onbevoegden ongeautoriseerde transacties uitvoeren. 

De voorgestelde service, genaamd Ledger Recover, zou gebruikers in staat stellen om gecodeerde back-ups van hun seed phrases op te slaan. Dit zou volgens het bedrijf op een veilige manier plaatsvinden door de phrase te verspreiden bij drie verschillende serviceproviders op te slaan. 

Ondanks dat de dienst optioneel is, gaat het delen van je seed phrase volgens veel crypto fanaten tegen de principes in van zelfbewaring. Het delen van deze gegevens met een derde partij maakt het gevoeliger voor hacks of data lekken. Men werd nog bozer toen de CEO van Ledger liet weten dat overheden in theorie toegang kunnen eisen via een dagvaarding. In een blogartikel schrijft de CEO het volgende over de controverse:

“Ledger sluit nooit compromissen op het gebied van beveiliging. Onze onbedoelde communicatiefout verraste iedereen en beïnvloedde het vermogen van onze klant om Ledger Recover, zijn rol voor de groeiende cryptogemeenschap en voor het toekomstige aanbod van Ledger nauwkeurig te begrijpen.”

Advertentie

Ledger Recovery code wordt open-source

Als reactie op de kritiek heeft Ledger besloten de release van de functie uit te stellen totdat de code open-source beschikbaar is. De CEO van Ledger zegt hierover het volgende:

“We hebben de beslissing genomen om de routekaart voor open sourcing te versnellen! We zullen zoveel mogelijk van het Ledger-besturingssysteem opnemen, te beginnen met de kerncomponenten van het besturingssysteem, en Ledger Recover. We doen dit voor meer transparantie in de toekomst; dit verandert niets aan de beveiliging van uw apparaat.”

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie