Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/05/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2023 09:00

Ledger stelt beruchte crypto wallet update uit na felle kritiek

Nieuws
Crypto wallet gigant Ledger kondigt grote ontslagronde aan

Foto: Quinten Jacobs / Shutterstock.com

De Franse hardware wallet provider Ledger kreeg veel kritiek te verduren na de aankondiging van zijn seed phrase recovery dienst. Met de staart tussen de benen kondigt Ledger een voorlopig uitstel van de update aan. Pascal Gauthier, de CEO van Ledger, communiceert de beslissing in een Twitterbericht aan gebruikers. Het bedrijf geeft daarbij aan de feedback over Ledger Recovery te hebben gehoord en onthulde een routekaart voor een open-source implementatie van de dienst.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De Ledger controverse

Een seed phrase is een unieke woordcombinatie van gewoonlijk 12, 18 of 24 willekeurige woorden. De woordcombinatie maakt het mogelijk je private key te herstellen, ook al ben je de seed phrase zelf verloren. Het beveiligen van de privésleutel is cruciaal om te voorkomen dat onbevoegden ongeautoriseerde transacties uitvoeren. 

De voorgestelde service, genaamd Ledger Recover, zou gebruikers in staat stellen om gecodeerde back-ups van hun seed phrases op te slaan. Dit zou volgens het bedrijf op een veilige manier plaatsvinden door de phrase te verspreiden bij drie verschillende serviceproviders op te slaan. 

Ondanks dat de dienst optioneel is, gaat het delen van je seed phrase volgens veel crypto fanaten tegen de principes in van zelfbewaring. Het delen van deze gegevens met een derde partij maakt het gevoeliger voor hacks of data lekken. Men werd nog bozer toen de CEO van Ledger liet weten dat overheden in theorie toegang kunnen eisen via een dagvaarding. In een blogartikel schrijft de CEO het volgende over de controverse:

“Ledger sluit nooit compromissen op het gebied van beveiliging. Onze onbedoelde communicatiefout verraste iedereen en beïnvloedde het vermogen van onze klant om Ledger Recover, zijn rol voor de groeiende cryptogemeenschap en voor het toekomstige aanbod van Ledger nauwkeurig te begrijpen.”

Advertentie

Ledger Recovery code wordt open-source

Als reactie op de kritiek heeft Ledger besloten de release van de functie uit te stellen totdat de code open-source beschikbaar is. De CEO van Ledger zegt hierover het volgende:

“We hebben de beslissing genomen om de routekaart voor open sourcing te versnellen! We zullen zoveel mogelijk van het Ledger-besturingssysteem opnemen, te beginnen met de kerncomponenten van het besturingssysteem, en Ledger Recover. We doen dit voor meer transparantie in de toekomst; dit verandert niets aan de beveiliging van uw apparaat.”

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie