Ivo Melchers Ivo Melchers
16/02/2023 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2023 17:04

Maakt crypto je aantrekkelijker? Binance deed onderzoek

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Veel ophef nadat Binance bedrijfsaccount van $1 miljoen+ blokkeert

Foto: askarim / Shutterstock.com

Eergisteren werd de liefde wereldwijd naar de voorgrond geschoven: het was namelijk Valentijnsdag. Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, besloot om onderzoek te doen naar de rol van crypto in de romantiek. Hiervoor hebben 2.600 mensen van over de hele wereld een enquête bestaande uit negen vragen ingevuld. Het onderzoek is tussen 6 en 9 februari uitgevoerd bij een doelgroep van mensen tussen de 18 en 46 jaar oud.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Is interesse in crypto aantrekkelijk?

Een belangrijke conclusie van het onderzoek was dat 83% van de respondenten aangaf dat het hebben van een partner die van crypto hield, een aantrekkelijk kenmerk van een relatie was. Daarnaast kan interesse in web3 ook een manier zijn om opgemerkt te worden – uit het onderzoek bleek namelijk dat bijna 70% zei dat ze meer enthousiast zouden zijn om met iemand uit te gaan als ze geïnteresseerd waren in crypto.

Enthousiast zijn over crypto toont ook een openheid voor technologische vooruitgang. Bijna 60% zei dat ze mensen die geïnteresseerd waren in crypto aantrekkelijk vonden, omdat het een indicatie is dat ze technisch onderlegd zijn.

Bijna 38% van de ondervraagden zei dat hun partners net zo gepassioneerd waren over crypto als zij zelf, terwijl 27% aangaf dat ze hun partners kennis hebben laten maken met crypto en de onderliggende blockchain.

Als laatste gaf maar liefst 83% van de respondenten aan dat ze liever een crypto-cadeaubon zouden ontvangen dan bloemen of chocolade voor Valentijnsdag.

Advertentie

Valentijnsdag vieren in de metaverse

Vorige week kon je in het altcoin nieuws lezen dat Paris Hilton, de beroemde societyster en actrice, in samenwerking met The Sandbox (SAND) een eigen romantisch eiland genaamd ‘Parisland’ heeft gecreëerd. Van 13 februari tot 13 maart kunnen spelers de ware liefde proberen te vinden op dit romantisch eiland.

Spelers worden voorzien van vijf potentiële partners en moeten vervolgens verschillende taken uitvoeren waarin ze tevens onder andere non-fungible tokens (NFT’s) en SAND mee kunnen winnen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie