Rico Engelbarts
04/08/2018 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2018 13:02

Moederbedrijf NYSE kondigt nieuw crypto-platform aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
moederbedrijf_NYSE_kondigt_nieuw_crypto_platform_aan

Intercontinental Exchange (ICE), de exploitant van 23 vooraanstaande internationale beurzen, waaronder de New York Stock Exchange (NYSE) heeft plannen aangekondigd om een Microsoft cloud-powered “open en gereguleerd wereldwijd ecosysteem voor digitale assets” te creëren. Dat valt te lezen in een persbericht dat op 3 augustus gepubliceerd werd.
ICE zal een nieuw bedrijf, Bakkt genaamd, oprichten en zal samenwerken met een grote groep ondernemingen waaronder Boston Consulting Group (BCO), Microsoft, Starbucks en anderen, om het nieuwe ecosysteem te creëren.
Het is de bedoeling om een geïntegreerd platform te creëren waarmee consumenten, verkopers en institutionele klanten digitale assets kunnen kopen, verkopen, opslaan en uitgeven op een “naadloos wereldwijd netwerk”. ICE heeft geen startdatum gegeven en zei dat verdere details in de komende weken gegeven zullen worden.
De handel in Bitcoin (BTC) en het omzetten ervan naar fiat-valuta’s zullen de eerste use-cases zijn. ICE merkt op dat Bitcoin momenteel “de meest liquide cryptocurrency” is. Met het omzetten van cryptocurrency in fiat zouden consumenten hun kopje koffie bij de Starbuck met cryptocurrency kunnen betalen, wat het debuut van crypto’s bij de populaire koffieketen zou betekenen.
Het ecosysteem zal naar verwachting naast “federaal gereguleerde markten en opslag” ook “merchant- en consumenten-toepassingen” omvatten:

De in de VS gevestigde futures exchange en clearinghouse van Intercontinental Exchange is van plan om een 1-daags fysiek geleverde Bitcoin-contract te lanceren, samen met fysieke warehousing in november 2018, onder voorbehoud van herziening en goedkeuring door de Commodity Futures Trading Commission.

Met het mobiliseren van de vertrouwde marktinfrastructuur zegt ICE dat het van plan is Bakkt te ontwerpen om “transactiestromen te ondersteunen” in de cryptomarkt van $270 miljard en de “veilige” en “efficiënte” evolutie ervan te faciliteren.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie