moederbedrijf_NYSE_kondigt_nieuw_crypto_platform_aan

Moederbedrijf NYSE kondigt nieuw crypto-platform aan

0

Intercontinental Exchange (ICE), de exploitant van 23 vooraanstaande internationale beurzen, waaronder de New York Stock Exchange (NYSE) heeft plannen aangekondigd om een Microsoft cloud-powered “open en gereguleerd wereldwijd ecosysteem voor digitale assets” te creëren. Dat valt te lezen in een persbericht dat op 3 augustus gepubliceerd werd.

ICE zal een nieuw bedrijf, Bakkt genaamd, oprichten en zal samenwerken met een grote groep ondernemingen waaronder Boston Consulting Group (BCO), Microsoft, Starbucks en anderen, om het nieuwe ecosysteem te creëren.

Het is de bedoeling om een geïntegreerd platform te creëren waarmee consumenten, verkopers en institutionele klanten digitale assets kunnen kopen, verkopen, opslaan en uitgeven op een “naadloos wereldwijd netwerk”. ICE heeft geen startdatum gegeven en zei dat verdere details in de komende weken gegeven zullen worden.

De handel in Bitcoin (BTC) en het omzetten ervan naar fiat-valuta’s zullen de eerste use-cases zijn. ICE merkt op dat Bitcoin momenteel “de meest liquide cryptocurrency” is. Met het omzetten van cryptocurrency in fiat zouden consumenten hun kopje koffie bij de Starbuck met cryptocurrency kunnen betalen, wat het debuut van crypto’s bij de populaire koffieketen zou betekenen.

Het ecosysteem zal naar verwachting naast “federaal gereguleerde markten en opslag” ook “merchant- en consumenten-toepassingen” omvatten:

De in de VS gevestigde futures exchange en clearinghouse van Intercontinental Exchange is van plan om een 1-daags fysiek geleverde Bitcoin-contract te lanceren, samen met fysieke warehousing in november 2018, onder voorbehoud van herziening en goedkeuring door de Commodity Futures Trading Commission.

Met het mobiliseren van de vertrouwde marktinfrastructuur zegt ICE dat het van plan is Bakkt te ontwerpen om “transactiestromen te ondersteunen” in de cryptomarkt van $270 miljard en de “veilige” en “efficiënte” evolutie ervan te faciliteren.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws