Tim Kamp Tim Kamp
06/05/2024 20:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2024 18:04

Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain

Foto: Shutterstock/NGCHIYUI

In de wereld van crypto kunnen de grenzen tussen succes en tragedie soms bijzonder vaag zijn. Onlangs heeft een schokkende gebeurtenis de schijnwerpers gericht op de duistere kanten van deze opkomende financiële sector. Een controversiële Nederlandse crypto-ondernemer genaamd Rutger Schumer heeft zelfmoord gepleegd. In zijn nasleep is een bedrag van tientallen miljoenen euro’s vermist.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto-ondernemer heeft tientallen miljoenen schuld

Rutger Schumer was een 46-jarige Nederlandse ondernemer die weinig bekendheid genoot. Op 1 februari van dit jaar werd Schumer dood aangetroffen in zijn kantoor. Bekend is dat de man uit Ede miljoenen euro’s schuldig was aan diverse partijen. Of dat de reden van zijn zelfdoding is, is onbekend.

Schumer was zakenpartner met bekende Nederlanders als oud-profvoetballer Wesley Sneijder en zanger René Froger. Het schijnt dat hij de ochtend van zijn dood nog schuldeisers over de vloer had. Hij vertelde hen dat hij zo snel mogelijk met de grote geldsommen zou komen om hen terug te betalen. Het bedrag loopt op in de tientallen miljoenen, stellen zijn oud-collega’s.

Het overlijden van Schumer werd gemeld door de ex-zakenpartners van hem. Zo was hij tot oktober 2023 in dienst bij cryptobedrijf Qommodity. De onderneming was actief in het verhandelen van verschillende grondstoffen in het Afrikaanse land Sierra Leone. Er werden tokens gedistribueerd van de grondstoffen om mee te kunnen handelen. Beleggers werden uitgekeerd in de token, opgezet door Qommodity.

Advertentie

Grootschalige bedrijfsfraude bij Qommodity

Schumer was verantwoordelijk voor de sales en marketing. Eigenaar van het bedrijf was een vriend van hem met de naam Edward Meijers. Hij heeft Schumer de deur gewezen nadat duidelijk werd dat hij een groep beleggers ‘geld afhandig hebben gemaakt uit naam van het bedrijf’. Volgens de investeerders en Qommodity zou de Edenaar het geld naar zijn eigen rekening sturen. Ook via een omweg heeft Schumer zichzelf uitbetaald met geld dat niet van hem is.

Het bedrijf heeft aangifte gedaan. Op de eigen website heeft het een nieuwsbericht geplaats over het overlijden van Schumer. Daarnaast hebben zij laten weten “het slachtoffer te zijn geworden van structureel crimineel gedrag van Schumer”. De crypto-onderneming schijnt niet op de hoogte te zijn geweest van de criminele transacties. Qommodity heeft om die reden laten weten een onderzoek gestart te zijn.

Denk je aan zelfmoord of heb je bij iemand een vermoeden dat hij/zij kampt met suïcidale gedachtes? Praten over zelfmoord kan gratis via de livechat op www.113.nl of telefonisch via 113 of 0800-113.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie