Rico Engelbarts
05/01/2019 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2019 18:00

Nieuwe advertentiecampagne van cryptocurrency exchange Gemini pleit voor meer regulering

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
nieuwe_advertentiecampagne_cryptocurrency_exchange_gemini_pleit_voor_meer_regelgeving

Op taxi’s en in metro’s in New York City prijken posters met leuzen als “crypto heeft regels nodig”, en “geld heeft een toekomst”. Middels de posters hoopt cryptocurrency exchange Gemini de ontwikkeling van meer regulering te stimuleren voor een nu nog vaak chaotische sector.
Hoofd van marketing bij de exchange, Chris Roan, zei: “Wij zijn van mening dat beleggers die de crypto-markt betreden exact dezelfde bescherming verdienen als beleggers in meer traditionele markten.” Toch ontving de campagne behoorlijk wat kritiek vanuit de crypto-industrie.
Meerdere figuren uit die industrie zijn het niet eens met de campagne omdat dergelijke reguleringen tegen bijvoorbeeld het witwassen van geld, of Know Your Customer-beleid (KYC) niet rijmen met de principes van crypto. Zo zegt Kryptic, een blockchain-educatieplatform, via Twitter dat Gemini om regulering vraagt van “dezelfde personen en kartelleiders die de gemiddelde man jarenlang hebben genaaid. Dit maakt me verdrietig.”
Ook liet Neha Narula, directeur van de Digital Currency Initiative van het MIT Media Lab, weten dat té veel regulering de innovatie juist kan remmen. Daarnaast wordt volgens haar de bestaande regulering inconsequent gehandhaafd. Volgens Narula veroorzaakt dit “een groot probleem voor de marktintegriteit en bescherming van consumenten.”
Onlangs werd een wetsvoorstel gedaan in het Huis van Afgevaardigden om te voorkomen dat crypto als effecten zullen worden gedefinieerd. In datzelfde wetsvoorstel wordt daarnaast opgeroepen tot een nieuwe wettelijke definitie voor crypto.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie