Kevin Schijven Kevin Schijven
27/02/2021 07:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2021 07:08

Nieuwe Coinbase aanvraag voor beursnotering geeft uniek inzicht in de bitcoin (BTC) exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nieuwe Coinbase aanvraag voor beursnotering geeft uniek inzicht in de bitcoin (BTC) exchange

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, is van plan om naar de beurs te stappen. In december diende het bedrijf hiervoor een zogeheten S-1 aanvraag in bij de Securities and Exchange Commission (SEC).
Eergisteren, 25 februari, werd het document openbaar gemaakt en het geeft ons nieuwe inzichten in de crypto-beurs. Crypto Insiders heeft enkele opvallende details uit het document gepakt.
Ten eerste meldt Coinbase meldt dat het bedrijf 43 miljoen geverifieerde gebruikers had eind 2020, en 2,8 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.
Ten tweede blijkt dat Coinbase in 2020 een netto-omzet van $1,1 miljard heeft behaald. Dat is een behoorlijke stijging ten opzichte van de $483 miljoen uit 2019. In 2019 draaide het bedrijf nog een verlies van $30 miljoen, in 2020 is dat gestegen naar een winst van $322 miljoen.
Coinbase CEO Brian Armstrong werd met bijna $60 miljoen gecompenseerd in 2020. $1 miljoen kwam uit zijn salaris, $56,7 miljoen uit aandelen en 1,8 miljoen werd betaald voor zijn ‘persoonlijke veiligheid.’
Daarnaast blijkt dat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) onderzoek doet naar de flash crash van ethereum (ETH) uit 2017. De ether prijs vloog toen in enkele seconden van $300 naar 10 cent, en blijkbaar loopt het onderzoek nog.
Ook is er een verschuiving te zien van retail investeerders naar institutionele investeerders bij Coinbase. De over-the-counter­ (OTC) dienst van de exchange is zeer populair voor grote investeerders, waaronder Tesla en MicroStrategy.
Gisteren stroomde er weer 13.000 BTC uit Coinbase. Deze gingen waarschijnlijk naar de custody wallets van het bedrijf, meldt onderzoeker Ki Young Ju van CryptoQuant. Volgens de onderzoeker is dit zeer bullish want het betekent dat instellingen bitcoin rond $48.000 inkopen:


Coinbase benoemt ook Satoshi Nakamoto, de oorspronkelijke bedenker van bitcoin, in de aanvraag en zegt dat de onthulling van zijn of haar identiteit slecht zou kunnen uitpakken voor de markt. Ook wordt Binance benoemd, Coinbase is blijkbaar een beetje jaloers dat deze beurs niet aan dezelfde regelgeving wordt onderworpen.
Coinbase zal later dit jaar op de Nasdaq beurs genoteerd worden onder de ticker ‘COIN.’ Dat zal via een direct listing (notering) verlopen en niet een initial public offering (IPO) Vorig jaar werd geschat dat Coinbase wellicht maar liefst $100 miljard waard kan zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie