Timo Bult Timo Bult
03/06/2024 18:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2024 18:21

Nieuwe crypto beurs actief in Nederland – met sterke focus op prijs

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nieuwe crypto beurs actief in Nederland - met sterke focus op prijs

Foto: OKX. Links: General manager van OKX Europe Erald Ghoos, links: OKX president Hong Fang.

Na een rebranding van Okcoin naar OKX, is de crypto-exchange en zijn Web3-wallet vandaag officieel gelanceerd in Nederland. Dat kondigde het bedrijf maandag aan tijdens een persconferentie in Amsterdam. Het platform wil zich onder andere met in-app toegang tot Web3-apps en competitieve handelskosten gaan onderscheiden van Nederlandse concurrenten.

Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa
Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa

Meer dan 150 cryptocurrencies en 60 handelsparen: voor ieder wat wils

In het persbericht valt te lezen dat OKX spot-trading met meer dan 150 cryptocurrencies heeft gelanceerd voor de Nederlandse markt, waaronder 60 eurohandelsparen. Tussen de handelsparen vinden traders bekende namen zoals natuurlijk bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), maar ook memecoins als dogwifhat (WIF) en shiba inu (SHIB).

Onderdeel van de Nederlandse lancering is dat de gehele website in het Nederlands beschikbaar is, inclusief de klantenservice. Daarnaast worden de populaire betaalmethodes iDEAL en SEPA-stortingen ondersteund, waarmee klanten gratis geld kunnen storten en opnemen.

OKX, dat sinds 2021 geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank (DNB), lanceerde verder zijn OKX Wallet en een Earn-product. Met laatstgenoemde kunnen crypto-bezitters een passief inkomen verdienen. Uit navraag bij Erald Ghoos, general manager van OKX Europe, blijkt dat het Earn-product om on-chain staking draait waarbij geen derde partij komt kijken.

Advertentie

Not your keys, not your coins, vindt ook OKX

Tijdens het persevent in Amsterdam benadrukte OKX president Hong Fang dat de exchange crypto zelfbeheer hoog in het vaandel draagt. De exchange heeft daarom een eigen crypto wallet ontwikkeld, OKX Wallet genaamd. Hiermee kunnen klanten hun crypto zelf in bewaring nemen.

Naast zelfbeheer krijgen klanten in de app ook  toegang tot de wereld van Web3, waarin allerlei gedecentraliseerde applicaties (dApps) gevonden kunnen worden. Denk hierbij aan gedecentraliseerde exchanges en token swaps. Deze Web3-functionaliteiten zijn voor klanten binnen de OKX app beschikbaar, waar ook de exchange zelf te vinden is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cryptoland Nederland een “belangrijke hub”

Fang ging tijdens de persconferentie ook in op de vraag waarom OKX nu inzet op Nederland. Volgens haar is Nederland een belangrijke hub voor niet alleen de crypto-industrie:

“Nederland is een hub voor veel kennisindustrieën, bijvoorbeeld de financiële en technologische sectoren. Er is hier sprake van zeer hoge financiële en technologische kennis. Er is ook een zeer sterke en dynamische cryptogemeenschap.”

Op het gebied van Bitcoin blijkt Nederland een belangrijk land te zijn, en dan in het bijzonder Amsterdam. “Als het om bitcoin-ontwikkelaars gaat, is Amsterdam, afgezien van de VS (wat een belangrijke hub is voor Bitcoin-ontwikkelaars), een van de grootste, zo niet de op een na grootste stad voor dat soort talent,” vertelt Fang. “Het is onze bedoeling om echt lokaal te investeren en ons hier op de lange termijn in te zetten.”

Tot slot vroegen we Erald Ghoos, general manager van OKX Europe, wat OKX onderscheidt van andere cryptospelers op de Nederlandse markt. “De concurrenten in Nederland zijn erg gefocust op hun gecentraliseerde handelsplatformen. Ze zijn nog niet echt bezig met Defi en Web3. Wat we lokaal kunnen brengen is de toegang tot de Web3-wereld.” Maar Web3 is niet het enige waarmee OKX zich probeert te onderscheiden:

“Ik denk dat onze handelskosten zeer concurrerend zijn. […] Nederlanders zijn erg prijsbewust. We bieden gratis fiatstortingen en -opnames aan, ons prijsmodel is zeer concurrerend en het zal een van de betere op de markt zijn.”

Met OKX heeft de Nederlandse cryptomarkt er een nieuwe wereldwijde speler bij. Nederlanders kunnen vanaf vandaag terecht op het volledig Nederlandse handelsplatform.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie