Rico Engelbarts
14/05/2018 12:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2018 12:46

OKEx CEO neemt ontslag tijdens internationale uitbreiding

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
OKEx_CEO_neemt_ontslag_tijdens_internationale_uitbreiding

De CEO van een van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges gooit de handdoek in de spreekwoordelijke ring.
Chris Lee, hoofd van OKEx, heeft zich teruggetrokken uit de in Hong Kong gevestigde exchange net op het moment dat het bedrijf een grote internationale uitbreiding op touw aan het zetten was. Middels de uitbreiding is OKEx bezig om het meest gebruikte cryptocurrency platform ter wereld te worden.
OKEx gaf niet onmiddellijk een respons na de vraag om een verklaring, maar liet aan Bloomberg in een uitspraak weten dat Lee het bedrijf heeft verlaten wegens persoonlijke redenen en om een nieuw leven te starten.
Een woordvoerster van Lee legde verder uit dat hij van plan was om een pauze in te lassen omtrent zijn carrière om meer tijd door te brengen met familie, waarna hij terug zou keren naar de blockchain gemeenschap.
OKEx, welke nog opereerde onder de naam OKCoin toen het werd opgericht in het vasteland van China, is lang één van ‘s werelds meest populaire cryptocurrency exchanges geweest en heeft Binance ingehaald als het aankomt op dagelijks handelsvolume.
In de afgelopen 24 uur heeft OKEx $2,1 miljard aan transacties verwerkt, waar Binance er $1,9 miljard deed. Dit is volgens een rapport van CoinMarketCap.
Zoals Binance, welke ook een groot aandeel heeft in HongKong, is OKEx begonnen aan de uitbreiding op Malta. Dit omdat Malta erg gunstige regulatie toepast voor cryptocurrency bedrijven.
OKEx heeft ook recent haar eigen token gereleased en heeft plannen aangekondigd om een openbare blockchain te bouwen voor haar token. Dit om uiteindelijk een volledig gedecentraliseerde crypto exchange te bouwen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie